Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ρωτά ανθρώπους με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας πως βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ρωτά ανθρώπους με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας πως βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ρωτά ανθρώπους με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας πως βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού

Το Ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF Europe) κάνει έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στους ανθρώπους με διαβήτη και στους ιατρούς επαγγελματίες υγείας. Πρόκειται για μια δράση που ως στόχο έχει να δημιουργήσει ένα καλύτερο και πιο σταθερό περιβάλλον για τους διαβητικούς, αξιοποιώντας όλες αυτές τις καινοτόμες λύσεις και δράσεις που παρουσιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα στην κρίσιμη αυτή περίοδο.
Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλη διαταραχή της καθημερινότητας και έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Σε αυτό συμβάλλουν τόσο τα περιοριστικά μέτρα, όσο και η αλλαγή συνθηκών ζωής, αλλά και η ανεπαρκής πρόσβαση σε μονάδες φροντίδας υγείας. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που ζουν με διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τον COVID-19 και τα νούμερα δείχνουν πως οι διαβητικοί που μολύνονται από τον ιό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν παραμονή στο νοσοκομείο, με πιθανά χειρότερα αποτελέσματα.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναδείξει τις αδυναμίες στα συστήματα υγείας όλης της Ευρώπης και τώρα είναι η ώρα να πάρουμε μαθήματα ώστε να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα δυνατότερο και πιο σταθερό περιβάλλον για τη φροντίδα του διαβήτη.
Προκειμένου να καταγράψει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι άνθρωποι με διαβήτη, όσο και οι συγγενείς και οι ιατροί τους, το Ευρωπαϊκό τμήμα του IDF ξεκινά δύο δημοσκοπήσεις ώστε να συλλέξει τις απόψεις και αντιλήψεις των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη και των φροντιστών τους.
Η άποψη των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη, των επαγγελματιών υγείας και των οργανισμών που ασχολούνται με τον διαβήτη, είναι πολύ σημαντική για την δημιουργία μιας σειράς πολιτικών εισηγήσεων που θα προωθηθούν σε διεθνές και πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε:

  • Να προετοιμαστούν τα συστήματα υγείας και η διαβητική κοινότητα, ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα ένα πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού, ή και άλλες πιθανές μελλοντικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
  • Να χρησιμοποιηθεί η εμπειρία που έλαβαν οι άνθρωποι με διαβήτη και οι επαγγελματίες υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ώστε να προωθηθεί η μακροχρόνια συστημική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διατίθεται η φροντίδα του διαβήτη.
  • Να εξασφαλιστεί το γεγονός ότι ο διαβήτης συνεχίζει να παραμένει στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων για νομοθέτες και επαγγελματίες υγείας.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έρευνα, μπορούν να ακολουθήσουν τους παρακάτω συνδέσμους. Ο πρώτος είναι για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη και ο δεύτερος για τους επαγγελματίες υγείας.
https://www.surveymonkey.com/r/9RXSXVB
https://www.surveymonkey.com/r/9R6ZNDX
Πηγή: idf.org

Total
68
Shares
Σχετικά άρθρα