Το 18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Σεπτεμβρίου

Το 18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Σεπτεμβρίου
Το 18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Σεπτεμβρίου

Στις 16-19 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton, θα πραγματοποιηθεί το φετινό 18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.
Μιας και φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες, το συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία συνέδρων και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, που θα συμπεριλαμβάνει και τις Δορυφορικές Συνεδρίες.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και σημαντικές παρουσιάσεις, όπως «η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του Σακχαρώδους Διαβήτη στην Ελλάδα», νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τις χρόνιες επιπλοκές του Διαβήτη τύπου 2 και του προδιαβήτη, οι κίνδυνοι για τη μητέρα και το έμβριο από την υπεργλυκαιμία, το ρόλο που παίζουν οι υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη και το λίπος στη διατροφή του Διαβήτη τύπου 2, τη σημασία του c-πεπτιδίου στις επιπλοκές του Σακχαρώδους Διαβήτη και άλλα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Γεώργιος Δ. Δημητριάδης, προλογίζει την εκδήλωση αναφέροντας ότι ο διαβήτης αποτελεί μάστιγα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αύξηση των διαγνώσεων αφορά τόσο τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 που επηρεάζεται από την διατροφή και τον τρόπο ζωής, όσο και τον τύπου 1. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν πλέον και παιδιά και έφηβοι.
Από την άλλη πλευρά, παρά την αύξηση των διαγνώσεων, υπάρχει μείωση των καρδιαγγειακών επιπλοκών, η οποία οφείλεται στις σημαντικές εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου. Άλλωστε, σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνολογία που επιτρέπει τόσο την εύκολη παρακολούθηση της γλυκόζης, όσο και την εντατικοποίηση της θεραπείας.
Ο κ. Δημητριάδης γράφει ότι: « Στόχος του επόμενου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΔΕ είναι να συνδυάσει αρμονικά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα με την κλινική πρακτική, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όλο το φάσμα της παθοφυσιολογίας, της πρόληψης, της θεραπείας και της παρακολούθησης του ΣΔ και των επιπλοκών του. Την υλοποίηση αυτού του στόχου θα αναλάβουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές ενώ θα δοθεί, όπως πάντα, η δυνατότητα σε συναδέλφους να παρουσιάσουν δείγματα της τρέχουσας ερευνητικής τους προσπάθειας.»
Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας αλλά και φοιτητές από όλο το φάσμα των επιστημών υγείας. Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου (αναφέρονται οι αρχικές ημερομηνίες, ωστόσο το περιεχόμενο είναι το ίδιο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.
Glykouli.gr

Total
41
Shares
Σχετικά άρθρα