Ερευνητές από την Ινδία κατασκεύασαν βιοδιασπώμενο επίθεμα μέτρησης γλυκόζης

Ερευνητές από την Ινδία κατασκεύασαν βιοδιασπώμενο επίθεμα μέτρησης γλυκόζης
Ερευνητές από την Ινδία κατασκεύασαν βιοδιασπώμενο επίθεμα μέτρησης γλυκόζης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Άννα στην Ινδία κατασκεύασαν ένα βιοδιασπώμενο επίθεμα παρακολούθησης της γλυκόζης. Το επίθεμα αυτό χρησιμοποιεί τον ιδρώτα για να ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης, και μπορεί να ελέγχει και τα επίπεδα του αλκοολ, για όσους ενδιαφέρονται.
Πριν λίγους μήνες είχαμε παρουσιάσει το χάρτινο επίθεμα ανίχνευσης γλυκόζης, το οποίο όμως διαθέτει μικροβελόνες και διατρυπά το δέρμα.
Το επίθεμα συνοδεύεται από μια εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη και παρέχει μετρήσεις χωρίς την ανάγκη για τρύπημα των δακτύλων ή του δέρματος. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση που τα επίπεδα γλυκόζης, ή αλκοόλ βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από την επιθυμητή.
 
Σε δεύτερο, εξίσου σημαντικό επίπεδο, το επίθεμα μπορεί άνετα να πεταχτεί στα σκουπίδια όταν τελειώσει η περίοδος χρήσης του, μιας και έχει κατασκευαστεί ώστε να διασπάται εύκολα.
Το επίθεμα, έχει κατασκευαστεί από πολυμερές με βάση τα παράγωγα κυτταρίνης. Είναι εύκαμπτο και διαφανές και έτσι είναι εύκολο να φορεθεί.
Σε άρθρο τους οι ερευνητές έγραψαν ότι «η χαμηλότερη τιμή γλυκόζης που μπορεί να ανιχνεύσει είναι τα 0,4 mM(millimolar)». Ο Preethi Ramadoss, επικεφαλής της έρευνας, είπε ότι: «Το υλικό διασπάται τελείως μέσα σε 15 ημέρες. Είναι φθηνό υλικό που βρίσκεται εύκολα. Επίσης είναι αντιβακτηριδιακό, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε ευαίσθητο δέρμα χωρίς να προκαλεί μολύνσεις».
Πηγή: The diabetes site

Total
62
Shares
Σχετικά άρθρα
Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τις «Απόψεις γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1(ΣΔτ1) σχετικά με τη φροντίδα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».
Περισσότερα

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Η Παναγιώτα Μπεγνή, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής…