Νέα από τη Thermalin: Στα σχέδια η ινσουλίνη που δεν χρειάζεται ψύξη και η αντλία ινσουλίνης σε μεγέθος γραμματοσήμου!

H Thermalin αναπτύσσει ινσουλίνη που δε θα χρειάζεται ψύξη και προγεμισμένη αντλία ινσουλίνης σε μέγεθος γραμματόσημου!
H Thermalin αναπτύσσει ινσουλίνη που δε θα χρειάζεται ψύξη και προγεμισμένη αντλία ινσουλίνης σε μέγεθος γραμματόσημου!

Η Thermalin, μια εταιρία βιοτεχνολογίας πoυ έχει τη βάση της στο Ohio των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή εργάζεται στην παραγωγή ενός νέου τύπου υπερ-ταχείας ινσουλίνης που δεν θα χρειάζεται ψύξη, όπως αυτές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Επιπλέον βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής μιας μικροσκοπικής συσκευής κλειστού βρόγχου που είναι γνωστή ως Stamp (γραμματόσημο) Pump γιατί έχει το μέγεθος ενός γραμματοσήμου.
Αν και τα δύο προϊόντα δεν θα κυκλοφορήσουν για λίγα χρόνια ακόμη, η Thermalin παρουσιάζει την πρόοδο που κάνει στα διάφορα συνέδρια εδώ κι ένα χρόνο.

Επανα-δόμηση της ινσουλίνης

Η Thermalin μπήκε στη σκηνή του διαβήτη το 2010 αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την ινσουλίνη.
Η Stamp Pump
Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε κάποια σχέδια που έχουν ως επίκεντρο το νέο ανάλογο ινσουλίνης που κατασκευάζουν, το οποίο ονομάζουν Τ-1123.

  • Πρώτα θα κυκλοφορήσει ένα ανάλογο υπερ-ταχείας ινσουλίνης που θα ανταγωνίζεται την ταχύτητα δράσης της Fiasp. Η νέα ινσουλίνη θα είναι πιο σταθερή και θα διαρκεί για περισσότερο χρόνο απ’ ότι αυτές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Επίσης θα είναι πιο ανθεκτική και δεν θα αλλοιώνεται εύκολα.
  • Το επόμενο βήμα θα είναι μια ακόμη πιο ταχεία ινσουλίνη που η Thermalin σκοπεύει να είναι σημαντικά ταχύτερη από την Fisap και τη Lyumjev.
  • Μετά, θα μπορούσε να υπάρξει μια συμπυκνωμένη εκδοχή της Τ-1123, επιτρέποντας σε ανθρώπους με μεγαλύτερες ανάγκες ινσουλίνης να λαμβάνουν περισσότερη ουσία με μικρότερες δόσεις.
  • Τέλος στην ψύξη. Η επόμενη γενιά της Τ-1123 θα είναι μια σταθερή βασική ινσουλίνη που δεν θα χρειάζεται ψύξη και θα μπορεί να αποστέλλεται μέσω του ταχυδρομείου και να χρησιμοποιείται σε προγεμισμένες συσκευές ινσουλίνης. Η Thermalin αναπτύσσει μια βασική ινσουλίνη, καθώς και μια ινσουλίνη που θα είναι βασική και διορθωτική που θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να χρειάζεται ψύξη.
  • Ινσουλίνη που θα αποκρίνεται στην γλυκόζη. Τέλος, έχει πολυσυζητηθεί η κατασκευή μιας ινσουλίνης που θα ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις της γλυκόζης και θα μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται μόνη της ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες για να ξεκινήσουν οι δοκιμές για την αρχική μορφή της Τ-1123. Η εταιρία ελπίζει ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022.
Στην ομάδα της Thermalin βρίσκεται ο συν-εφευρέτης της ινσουλίνης Humalog, Δρ. Bruce Frank, και ο John L. Brooks που διοικούσε επι σειρά ετών το Κέντρο Διαβήτη Joslin. Συν-ιδρυτής και επικεφαλής του τμήματος εφευρέσεων είναι ο γνωστός Dr. Michael Weiss.
Την ινσουλίνη δεν θα διακινήσει η ίδια η Thermalin, μιας και η εταιρία ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη και όχι με το μάρκτινγκ. Οι πιθανότητες είναι ότι θα συνεργαστεί με κάποια από τις μεγάλες εταιρίες.
Η Stamp Pump της Thermalin

Μίνι αντλία και αυτοματοποιημένη παροχή ινσουλίνης

Η Thermalin αναφέρει ότι η ινσουλίνη Τ-1223 θα μπορούσε να οδηγήσει σε λεπτότερες πένες ινσουλίνης και ότι θα μπορούσε να είναι συμβατή με μια πιθανή μελλοντική εμφυτεύσιμη αντλία ινσουλίνης. Κυρίως, η εταρία σχεδίαζει να αναπτύξει μια δική της συσκευή διαβήτη – μια προγεμισμένη αντλία σε μέγεθος επιθέματος, την οποία ονομάζει Stamp Pump. Η αντλία θα έχει κυριολεκτικά το μέγεθος ενός αμερικάνικου γραμματόσημου.
Χαρακτηριστικά της αντλίας θα είναι τα εξής:

  • Πρόκειται για μια αντλία σε μέγεθος επιθέματος που κολλά στο σώμα και δεν κάνει χρήση σωληνάριου. Θα είναι εξαιρετικά λεπτή με πάχος μόλις 6,5 χιλιοστά, ενώ το συνολικό της μέγεθος θα είναι 36*33 χιλιοστά. Η Thermalin αναφέρει ότι θα είναι 75% μικρότερη από την Omnipod.
  • Θα είναι προγεμισμένη με ποσότητα ινσουλίνης μέχρι 600 μονάδες (συμπηκνωμένες ώστε η ποσότητα υγρού να είναι περίπου η ίδια με ένα φιαλίδιο 300 ml σύμφωνα με την υπάρχουσα τεχνολογία). Εφόσον δεν θα χρειάζεται ψύξη, η αντλία θα διαθέτει προγεμισμένα φιαλίδια.
  • Με την ινσουλίνη Τ-1123, η Thermalin πιστεύει ότι η αντλία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 7 ημέρες.
  • Η κάθε μονάδα θα είναι μιας χρήσης, γεγονός που σημαίνει ότι θα αλλάζει ολόκληρη η αντλία κάθε εβδομάδα.
  • Διαθέτει ευκολόχρηστο εφαρμογέα, που προς το παρόν φαίνεται να μοιάζει με τον εφαρμογέα του G6.
  • Θα παρέχει ινσουλίνη basal και bolus και αποτελεί τελείως κλειστό σύστημα βρόγχου και θα συνδέεται με εφαρμογή του κινητού.
  • Η συσκευή πρώτης γενιάς θα περιέχει και άλλους βιοαισθητήρες που θα μετρούν τους σφυγμούς, τη λειτουργία της καρδιάς και τα επίπεδα στρες.

Η εταιρία δεν θα κατασκευάσει δικό της σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, αλλά θα μπορεί να συνδέεται με τα υπάρχοντα συστήματα μέσω bluetooth. Ο Berenson λέει ότι η Thermalin θα ξεκινήσει τη διαδικασία συνεργασίας με κάποια από τις εταιρίες που κατασκευάζουν cgms σε περίπου δύο χρόνια.
Λόγω του μικρού της μεγέθους, η ίδια η αντλία δεν θα διαθέτει επιφάνεια χρήστη, αλλά θα ενεργοποιείται μέσω εφαρμογής. Επίσης δεν θα χρειάζεται να έχει κοντά της την κινητή συσκευή για να λειτουργήσει γιατί θα διαθέτει μικροεπεξεργαστή στο εσωτερικό της, ώστε να λειτουργεί και να αποθηκεύει δεδομένα σε περίπτωση που κάποιος ξεχάσει το κινητό του.
Πηγή: Healthline.com

Total
57
Shares
Σχετικά άρθρα
Η ριβαροξαμπάνη πιο αποτελεσματική από τη βαρφαρίνη για τη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Περισσότερα

Η ριβαροξαμπάνη πιο αποτελεσματική από τη βαρφαρίνη για τη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Η μελέτη RIVA-DM αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της ριβαροξαμπάνης έναντι της βαρφαρίνης σε ασθενείς με μη βαλβιδική…