Δεδομένα από τη χρήση του συστήματος MiniMed 770G AID παρουσίασε η Medtronic στο 81ο συνέδριο της ADA

Δεδομένα από τη χρήση του συστήματος MiniMed 770G AID παρουσίασε η Medtronic στο 81ο συνέδριο της ADA
Δεδομένα από τη χρήση του συστήματος MiniMed 770G AID παρουσίασε η Medtronic στο 81ο συνέδριο της ADA

Δεδομένα πραγματικής χρήσης στο σύστημα της Medtronic, MiniMed 770GG, έδειξαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σχετικά με τον Χρόνο εντός των Ορίων. Η MiniMed 770G κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, και ήταν το πρώτο σύστημα που έγινε διαθέσιμο σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 6 ετών. Εδώ παρουσιάζουμε στοιχεία από 11,909 ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, ηλικίας άνω των 2 ετών:
Ο χρόνος εντός των ορίων ήταν 70,8%, ενώ η μέση τιμή γλυκόζης ήταν 156mg/dL. (Αυτό μεταφράζεται σε δείκτη διαχείρισης γλυκόζης (GMI) 7%).
Η πλειοψηφία των χρηστών (56%) πέτυχαν τον προτεινόμενο στόχο του 70% στο χρόνο εντός των ορίων.
Ο μέσος χρόνος εντός των ορίων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν ελαφρώς βελτιωμένος (77,4%) απ’ ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας (68,6%).
Ο χρόνος υπό των ορίων ήταν πολύ μικρός. Οι χρήστες κατά μέσο όρο περνούσαν μόλις 1,8% του χρόνου κάτω από 70mg/dL και μόλις 0,4% του χρόνου κάτω από 54 mg/dL.
Οι χρήστες περνούσαν περίπου 27% του χρόνου πάνω από τα 180 mg/dL και περίπου 6% του χρόνου πάνω από 250 mg/dL (κοντά στους στόχους για λιγότερο από 25% και 5% αντίστοιχα).
Το MiniMed 770G είναι το ίδιο σύστημα το MiniMed 670G, όμως έχει επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth για διαμοιρασμό και μελέτη στοιχείων. Το σύστημα MiniMed 780G είναι ένα συναρπαστικό νέο σύστημα – συμπεριλαμβάνει έναν νέο αλγόριθμο και έχει εγκριθεί στην Ευρώπη. Η Medtronic έχει ανακοινώσει ότι όσοι άνθρωποι αγοράσουν το σύστημα MiniMed 770G θα μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους στο 780G όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Πηγή: Diatribe

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Medicine φέρνει στο φως αισιόδοξα νέα για όσους ζουν με διαβήτη κι άλλες χρόνιες ασθένειες

Οι εξελίξεις στην ιατρική επιτρέπουν σε άτομα με διαβήτη κι άλλες χρόνιες ασθένειες να ζουν περισσότερο χωρίς αναπηρία σε σχέση με το παρελθόν