Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 180 θερμίδες, 7,6 γρ. λίπος, 6 γρ. υδατανθράκων, 19 γρ. πρωτεΐνη. Συστατικά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 φινόκιο 500 γρ. ντοματίνια 100 γρ.... Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 180 θερμίδες, 7,6 γρ. λίπος, 6 γρ. υδατανθράκων, 19 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
500 γρ. ντοματίνια
100 γρ. κρασί λευκό
600 γρ. μπακαλιάρο, (4 φιλέτα)
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. κάππαρη
1 πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ. φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, τα ντοματίνια στη μέση, και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Μεταφέρουμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.
  8. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  9. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με την κάππαρη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το θυμάρι.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares