Μια παρουσίαση του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης GlucoMen Day από τον Δημήτρη Κ.

Μια παρουσίαση του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης GlucoMen Day από τον Δημήτρη Κ.
Μια παρουσίαση του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης GlucoMen Day από τον Δημήτρη Κ.

Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να δοκιμάσω το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης της Menarini Diagnostics, GlucoMen Day.
Αρχικά είχα στο μυαλό μου ένα μηχάνημα που θα με βοηθούσε να παρακολουθώ το σάκχαρό μου χωρίς να τρυπώ συνέχεια τα δάκτυλά μου, όμως αποδείχτηκε ότι αυτά που πήρα ήταν πολύ περισσότερα.
Τοποθέτησα τον αισθητήρα στο μπράτσο μου εύκολα και ανώδυνα (ο αισθητήρας δεν έχει βελόνα οδηγό), και τον κράτησα για 14 ημέρες.
Το σύστημα συνοδεύεται από μια ειδική εφαρμογή, την “GlucoMen Day CGM”, που κατέβασα δωρεάν από το Google Play (είναι διαθέσιμη και στα App Store), και μέσω αυτής μπορούσα να παρακολουθώ το σάκχαρό μου σε πραγματικό χρόνο. Πράγματι, το CGM έστελνε νέες τιμές κάθε λεπτό! Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν ανακάλυψα πως μέσα σε ένα 24 ωρο λάμβανα 1440 τιμές γλυκόζης!
Εξερευνώντας τις δυνατότητες του νέου μου μηχανήματος ανακάλυψα ότι έχει 7 διαφορετικές επιλογές στα βέλη τάσης. Με γραφήματα γλυκόζης, συνεχή ενημέρωση σχετικά με την τιμή, και σαφή εικόνα της τάσης του σακχάρου μου, αισθάνθηκα ασφαλής ώστε να παίρνω αποφάσεις σχετικά με την αγωγή μου.
Glucomen Day
Όμως, αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν οι συναγερμοί. Μπορούσα να τους τροποποιώ ώστε να με ειδοποιούν για υψηλά/χαμηλά επίπεδα γλυκόζης και για ραγδαίες μεταβολές. Επίσης μπορούσα να το ρυθμίσω ώστε να έχει προγνωστικούς συναγερμούς.
Όλες οι τιμές που έλαβα από το CGM μου, αποθηκεύονταν σε πραγματικό χρόνο σε πιστοποιημένο cloud (στο Glucolog Web) και μπορούσα να τις κοινοποιώ στο γιατρό μου. Φαντάζομαι πόσο χρήσιμο θα είναι ένα τέτοιο εργαλείο για γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1, που μέσω μιας εφαρμογής, της Glucolog Τ3, μπορούν να λαμβάνουν απομακρυσμένα όλα τα δεδομένα γλυκόζης και τους συναγερμούς που λαμβάνουν τα παιδιά στη δική τους εφαρμογή.
Από την εταιρία με ενημέρωσαν ότι το GlucoMen Day συνδέεται με το smartwatch της εταιρίας Fitbit, κι έτσι μου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθώ τη γλυκόζη μου καθώς αθλούμαι, μαζί με τα βήματα που κάνω και τους καρδιακούς παλμούς, χωρίς να χρειάζεται να βγάζω το κινητό μου για να κοιτάξω.
Όλα αυτά μπορούσα να τα κάνω με μια μοναδική βαθμονόμηση την ημέρα. Στα υπέρ, ήταν ότι μαζί με το σύστημα, μου προσέφεραν δωρεάν το GlucoMen Day Meter, έναν μετρητή σακχάρου υψηλής ακρίβειας, και 50 ταινίες μέτρησης γλυκόζης το μήνα. Απ’ ότι έμαθα, το σύστημα αναμένεται να λάβει τιμή αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ και φυσικά είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και κυκλοφορεί στην ελεύθερη αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σίγουρα το GlucoMen Day CGM είναι για μένα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη, η οποία μου επιτρέπει να έχω πλήρη εικόνα σε πραγματικό χρόνο κάθε λεπτό!
Δημητρης Κ
36 ετων, Χαιδαρι

Total
43
Shares
Σχετικά άρθρα