«Γλυκούλης» δήλωσε ο Αιμιλιανός στο GNTM

«Γλυκούλης» δήλωσε ο Αιμιλιανός στο GNTM
«Γλυκούλης» δήλωσε ο Αιμιλιανός στο GNTM

Την περασμένη Τρίτη, ένας από τους νέους διαγωνιζόμενους στο Greece’s Next Top Model, ο Αιμιλιανός, ανακοίνωσε μπροστά στους κριτές ότι είναι διαβητικός. Το ανακοίνωσε φυσικά, χωρίς περιστροφές, αναφέροντας ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ο Αιμιλιανός είναι άλλος ένας από μια σειρά νεαρών ανθρώπων που δηλώνουν ανοικτά ότι πάσχουν από διαβήτη. Όλοι θυμόμαστε παλιότερα τη γλυκιά Ξανθή Τζεφέρου, στην ίδια εκπομπή, να λέει στους κριτές ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και να τους εξηγεί τι σημαίνει αυτό.
Πριν δύο χρόνια, ο ηθοποιός Νίκος Κουρής, σε τηλεοπτική του συνέντευξή δήλωνε διαβητικός, αποφασίζοντας να μιλήσει πρώτη φορά για την ασθένεια από την οποία πάσχει από ηλικία 13 ετών.
Δεν έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που οι διάσημοι έκρυβαν το διαβήτη τους, προσέχοντας να μην διαρρεύσει η αλήθεια για την υγεία τους. Γνωστός διαβητικός ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Η τάση αυτή όμως φαίνεται να αλλάζει, μιας και ολοένα περισσότεροι διάσημοι μιλούν δημόσια για το διαβήτη τους. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οι διαβητικοί μιλούν στην κάμερα δίνοντας ορατότητα σε μια ασθένεια που είναι κατά κύριο λόγο αόρατη.
Είναι μεγάλο γεγονός όταν ένα νεαρό άτομο με διαβήτη καταφέρνει να διακριθεί σε μια δοκιμασία που παρακολουθεί το ευρύ κοινό. Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε κατά πόσο οι κριτές θα λάβουν υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Αιμιλιανός εξαιτίας της πάθησής του, και ποια θα είναι η αντίδρασή τους εαν δουν ένα σύστημα καταγραφής γλυκόζης, ή μια αντλία ινσουλίνης.
Όπως και να έχει, ευχόμαστε στο παιδί να πάει καλά, να προχωρήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάζουμε ανθρώπους, και μάλιστα γλυκούς ανθρώπους, που τολμούν να βγουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ακριβώς όπως είναι. Που γνωρίζουν ότι πάσχουν από μια ανίατη ασθένεια, αψηφώντας το αφήγημα ότι ο διαβήτης δεν είναι νόσος.
Glykouli.gr

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα