Μαμά παιδιού με κώφωση δημιουργεί κούκλες συμπερίληψης και γίνονται ανάρπαστες!

Μαμά παιδιού με κώφωση δημιουργεί κούκλες συμπερίληψης και γίνονται ανάρπαστες!
Μαμά παιδιού με κώφωση δημιουργεί κούκλες συμπερίληψης και γίνονται ανάρπαστες!

Οι κούκλες που κατασκευάζει η Clare Tawell είναι λίγο διαφορετικές από τις συνηθισμένες – όπως είναι και τα παιδιά στα οποία αναφέρονται!
Η Clare είναι μητέρα δύο παιδιών και εργάζεται ως τεχνικός ακτινολογικού εργαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στον ελεύθερο χρόνο της βοηθά παιδιά με αναπηρία να ταυτιστούν με τα παιχνίδια τους.
κούκλες με υπερωιοσχιστία
Πριν από λίγα χρόνια, η Clare ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Bright Ears U.K., ο οποίος τροποποιεί κούκλες μωρά και ξωτικά ώστε να αναπαριστούν παιδιά με διάφορες παθήσεις. Έμπνευση για το εγχείρημα αυτό, ήταν η 4χρονη κόρη της, η οποία πάσχει από κώφωση.
«Πραγματικά απογοητεύτηκα πολύ όταν δεν μπορούσα να βρω μια κούκλα ή κάποιο άλλο παιχνίδι με βοηθήματα ακοής» είπε σε γνωστό περιοδικό. «Αισθάνθηκα ότι η κοινωνία δεν θεωρεί την πάθηση σημαντική και άρα δεν χρειάζεται να την «αναγνωρίζει»».
Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει μια κούκλα μόνη της! Όταν το πρόσεξαν άλλοι γονείς με κωφά παιδιά, την κατέκλυσαν παραγγελίες για τη δημιουργία και άλλων κούκλων.
κούκλες με σωληνάκια σίτισης
Η Clare έχει πουλήσει από τότε περισσότερες από 2000 κούκλες και έχει εμπλουτίσει τη συλλογή της ώστε να συμπεριλαμβάνει παιχνίδια με υπερωιοσχιστία, με σωληνάρια σίτισης, με αντλίες ινσουλίνης, και διαφορά στα άρκα.
Σκοπός της είναι να κάνει όλα τα παιδιά να αισθάνονται την αποδοχή και την κανονικότητα των καταστάσεών τους, και όντως λειτουργεί! Τις κούκλες της αγοράζουν ακόμη και σχολεία για να διδάξουν στα παιδιά την συμπερίληψη!
κούκλα με αντλία ινσουλίνης
«Θα ήθελα πραγματικά τα παιδιά στο μέλλον να μπορούν να μπουν σε ένα μαγαζί και να δουν κούκλες με βοηθήματα ακοής και με υπερωιοσχιστία δίπλα στις συνηθισμένες κούκλες, γιατί έτσι αισθάνονται «φυσιολογικά» και όχι διαφορετικά» εξήγησε η Clare. «Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις κούκλες αυτές, μπορεί να ξεκινήσουν μια συζήτηση, κι έτσι αυξάνεται η κατανόηση και η επίγνωση της διαφορετικότητας αυτής».
Είναι πράγματι ένας πολύ γλυκός τρόπος να προωθήσει κανείς και να υποστηρίξει την συμπερίληψη! Αν ενδιαφέρεστε να παραγγείλετε μια από τις κούκλες της, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Clare στο προφίλ της στο Facebook ή στο λογαριασμό της στο Etsy.
Πηγή: inspiremore.com

Total
59
Shares
Σχετικά άρθρα
Συσκευή ανιχνεύει χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος στην αναπνοή
Περισσότερα

Ερευνητές κατασκευάζουν συσκευή που ανιχνεύει χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, στην αναπνοή

Αυστραλοί ερευνητές κατασκευάζουν μια φορητή συσκευή που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον διαβήτη και τον καρκίνο στην…