10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις στο δρόμο της αυτοβελτίωσης

10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις στο δρόμο της αυτοβελτίωσης
10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις στο δρόμο της αυτοβελτίωσης

Αν νιώθεις ότι κάποιες συνήθειες δεν σε εξυπηρετούν πια, ή αν αισθάνεσαι ότι έχεις «μπουχτήσει», ίσως είναι ώρα για αλλαγή. Εδώ δημοσιεύουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στο δρόμο προς την αυτοβελτίωση.

Θέσε στόχους

Τι θέλεις να διορθώσεις στον εαυτό σου, ή στην κατάστασή σου; Εντόπισε τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις ώστε να δεις βελτίωση και θέσε στόχους και προθεσμίες για να επιτύχεις τα βήματα αυτά.

Γράψε τους στόχους σου κάπου που μπορείς να τους βλέπεις

Είναι πολύ σημαντικό να θέτεις στόχους, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αν βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Γράψε τους κάπου που μπορείς να τους βλέπεις καθημερινά ώστε να είσαι υπόλογη στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου.
αυτοβελτίωση

Ξεκίνα τώρα

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει όταν δημιουργείς καινούριες συνήθειες, ή προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου. Μην πεις «θα ξεκινήσω την άλλη εβδομάδα», ή «θα ξεκινήσω αύριο». Αυτό που θέλεις είναι να βελτιωθείς, γιατί λοιπόν να περιμένεις; Ξεκίνα τώρα!

Αξιολόγησε τι δεν δουλεύει

Όταν δεν μπορείς να φτάσεις τους στόχους σου υπάρχει κάποιος λόγος. Αξιολόγησε την πρόοδο που έχεις κάνει σε σχέση με κάποιον στόχο σου. Αν δεν βλέπεις πρόοδο, ή αν η πρόοδος είναι πιο αργή απ’ ότι θα ήθελες, ψάξε τι είναι αυτό που δεν πάει καλά. Άλλαξε και πάλι τις συνήθειές σου ώστε να επιτύχεις τους στόχους σου.

Γιόρτασε τις μικρές επιτυχίες

Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσεις το κίνητρό σου για την επίτευξη των στόχων αυτο-βελτίωσης. Μην ξεχνάς να γιορτάζεις τα μικρά επιτεύγματα. Πέρασες ολόκληρη τη μέρα σου χωρίς να κοιτάς όλη μέρα το κινητό σου; Τέλεια!

Απόβαλε τις κακές συνήθειες

Σε συνδυασμό με την υιοθέτηση καλών συνηθειών, η αυτοβελτίωση έχει σχέση και με την αποβολή των κακών συνηθειών. Τι κάνεις σε τακτική βάση που σε φέρνει σε χειρότερη θέση; Άσε αυτή τη συνήθεια πίσω.

Λιγότερη ώρα στην οθόνη

Όταν μειώνεις την ώρα που περνάς στις οθόνες, βοηθάς την ψυχική και σωματική σου υγεία. Είναι φοβερό το πόσο χρόνο περνάμε στα τηλέφωνα, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές, χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Βάλε στόχο να βάλεις λίγο στην άκρη την τεχνολογία και να επικεντρωθείς στους στόχους σου της αυτοβελτίωσης.
διάβασε για την αυτοβελτίωση

Βρες πηγές ενημέρωσης

Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος που ψάχνει τρόπους να βελτιώσει τον εαυτό του. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις κολλήσει, διάβασε ένα βιβλίο, ή λίγα άρθρα, ή άκου εκπομπές σχετικά με την αυτοβελτίωση. Όποιο μέσο και αν σε βολεύει, μην ντρέπεσαι να μάθεις από τα παραδείγματα άλλων.

Δεν πειράζει να μην είσαι τέλειος

Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους που θέτουν για το νέο έτος, είναι γιατί εγκαταλείπουν την προσπάθεια μετά από ένα λάθος. Η πρόοδος δεν είναι γραμμική. Κάποιες ημέρες μπορεί να μην κάνεις την πρόοδο που θέλεις, ή μπορεί να επιπέσεις σε κάποια παλιά κακή συνήθεια. Δεν πειράζει, άστο να περάσει και συνέχισε να προσπαθείς να επιτύχεις τους στόχους σου. Τα λάθη είναι μέρος του να είναι κανείς άνθρωπος!

Κάνε πρώτα την πιο σημαντική δουλειά

Καθώς η μέρα προχωρά, μπορεί να κουραστείς και να αισθάνεσαι ιδιαίτερα κινητοποιημένη. Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις τα απαραίτητα βήματα προς τους στόχους που έχεις θέσει για την αυτοβελτίωση, αφού δούλευες όλη μέρα. Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να το κάνεις αρχικά, αλλά βρες έναν τρόπο να ξεκινάς την ημέρα σου ολοκληρώνοντας την πιο σημαντική εργασία αυτοβελτίωσης. Ο προγραμματισμός της ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει πολύ!
Καλή τύχη στο νέο σου μονοπάτι της αυτοβελτίωσης! Να θυμάσαι να ελέγχεις την πρόοδό σου και να γιορτάζεις ακόμη και τις μικρές νίκες. Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σε βοηθήσουν να κάνεις το βήμα προς τον καλύτερο εαυτό σου!
Πηγή: National American University

Total
61
Shares
Σχετικά άρθρα