Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 900γρ κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη
  • 900ml ζωμός
  • 30γρ σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μετά από 5 λεπτά, όταν το κρεμμύδι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε την κολοκύθα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια και το ζωμό κι ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να αρχίζει να βράζει.
  • Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει για 25 λεπτά, σε μέτρια πάντα φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Με μίξερ χειρός ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ.
  • Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και προσθέτουμε πιπέρι κατά προτίμηση.
  • Συνοδεύεται εξαιρετικά με γιαούρτι!
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα