Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 900γρ κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη
- 900ml ζωμός
- 30γρ σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μετά από 5 λεπτά, όταν το κρεμμύδι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε την κολοκύθα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια και το ζωμό κι ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να αρχίζει να βράζει.
- Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει για 25 λεπτά, σε μέτρια πάντα φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Με μίξερ χειρός ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και προσθέτουμε πιπέρι κατά προτίμηση.
- Συνοδεύεται εξαιρετικά με γιαούρτι!