Καινοτομίες και νέα προϊόντα για τον διαβήτη που παρουσιάστηκαν στο ADA2022

Τι εξελίξεις παρουσιάστηκαν στο 82ο επιστημονικό συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη

Το 82ο επιστημονικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε και διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια για τον διαβήτη στον κόσμο. Είναι μια μεγάλη συγκέντρωση των πιο αιχμηρών παγκόσμιων μυαλών στον τομέα. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους και να εντυπωσιάσουν τους πολλούς γιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο αισιόδοξα νέα προϊόντα που εμφανίστηκαν στο συνέδριο ADA2022:

Το Eversense E3

Το εμφυτεύσιμο CGM είναι εδώ! Το μοναδικό σύστημα Eversense CGM χρησιμοποιεί έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που εμφυτεύεται χειρουργικά κάτω από το δέρμα του άνω βραχίονα – μένει εκεί και δουλεύει 6 μήνες. Στη συνέχεια, τοποθετείτε έναν αφαιρούμενο πομπό πάνω από τον αισθητήρα, ο οποίος μεταδίδει μετρήσεις γλυκόζης στο smartphone σας. Υπάρχει μια εφαρμογή που σας δείχνει τους αριθμούς και τις τάσεις σας.

Οι χρήστες λατρεύουν το γεγονός ότι ο πομπός μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί εύκολα – χωρίς να ανησυχούν μήπως πιαστεί στο χερούλι της πόρτας ή εάν πιαστούν αισθητήρες στα ρούχα.

OmniPod 5

Η καλύτερη αντλία ινσουλίνης; Το πρώτο σύστημα παροχής ινσουλίνης κλειστού βρόχου χωρίς σωλήνα με έλεγχο smartphone είναι τώρα διαθέσιμο και ήταν πολύ ωραίο να το δεις στην πραγματική ζωή.

Το νέο Omnipod συγχρονίζεται απευθείας με μια συσκευή συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom G6: κάθε πέντε λεπτά, το Omnipod λαμβάνει μια νέα μέτρηση σακχάρου στο αίμα και προσαρμόζει την παροχή ινσουλίνης ως απόκριση.

Τα πάντα σχετικά με το Omnipod 5 σχεδιάστηκαν ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο βελτιωμένα και απλά για να μειώσουν την προσπάθεια, το άγχος και τη γνωστική επιβάρυνση.

POGO Automatic

Αυτή είναι μια πρώτη ματιά στο POGO Automatic, ένα εντυπωσιακό νέο all-in-one όργανο ελέγχου σακχάρου αίματος. Συνήθως όταν μετράτε το σάκχαρό σας με τον βαρετό παλιό σας κανονικό μετρητή, χρειάζεστε τρία πράγματα μαζί σας: την πένα, τον μετρητή και τις ταινίες μέτρησης. Και το κιτ σας σίγουρα δεν χωράει στην τσέπη σας. Το POGO συνδυάζει και τα τρία σε μία συσκευή σε μέγεθος τσέπης. Φορτώνετε έναν κύλινδρο 10 δοκιμαστικών ταινιών και είστε έτοιμοι: απλώς πιέστε το δάχτυλό σας στο POGO και αυτό τρυπάει το δάχτυλό σας και μαζεύει το αίμα. Εμφανίζει τα αποτελέσματα στην ίδια συσκευή.

Ως μπόνους, το POGO Automatic συνοδεύεται από μια εφαρμογή για κινητά για την παρακολούθηση των δεδομένων σακχάρου στο αίμα σας.

CeQur Simplicity

Ενθουσιασμός με αυτό το μοναδικό προϊόν, κάτι για όσους χρησιμοποιούν πολλαπλές ημερήσιες ενέσεις (MDI) για να χορηγήσουνε ινσουλίνη: ένα «έμπλαστρο ινσουλίνης» που κολλάει στο σώμα και παρέχει μικρές δόσεις ταχείας ινσουλίνης με το πάτημα ενός κουμπιού. Το CeQur Simplicity είναι μια λεπτή και ελαφριά πλαστική συσκευή που μοιάζει με αντλία ινσουλίνης, αλλά χωρίς σωλήνες, ψηφιακά εξαρτήματα ή μπαταρία. Το φορτώνετε χειροκίνητα με ταχεία ινσουλίνη και την προσαρτάτε στο σώμα σας όπως θα κάνατε με μια αντλία. Με ένα μόνο κλικ, το μικρό έμπλαστρο παρέχει ακριβώς δύο μονάδες ινσουλίνης κατά το γεύμα.

Το CeQue Simplicity ισχυρίζεται ότι αφαιρεί την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η αφαίρεση μιας πένας ή σύριγγας ινσουλίνης και επιτρέπει στους χρήστες να δοσολογούν ινσουλίνη πολύ διακριτικά. Ήταν η μερίδα ζυμαρικών στο φανταχτερό εστιατόριο μεγαλύτερη από ό,τι περιμένατε; Μπορείτε να κάνετε κλικ στο έμπλαστρο και να παραδώσετε μια επιπλέον δόση δύο μονάδων χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Αυτή δεν είναι πραγματική αντλία ινσουλίνης: οι χρήστες πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν βασικές ενέσεις ινσουλίνης.

Bigfoot Unity

Το Bigfoot Unity είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε ένα σετ έξυπνων pen caps που θα παρακολουθεί τη χρήση της ινσουλίνης σας και θα προτείνει ποσότητες δοσολογίας. Τα έξυπνα pen caps συνεργάζονται με το Freestyle Libre 2 CGM και υπάρχει μια εφαρμογή smartphone που τα συνδυάζει όλα. Υπάρχει ακόμη και ένας όμορφος μικρός παραδοσιακός μετρητής γλυκόζης αίματος που δρα απευθείας στην εφαρμογή.

Gvoke HypoPen

Το Gvoke HypoPen – μια νεότερη θεραπεία διάσωσης με γλυκαγόνης. Εάν έχετε διαβήτη που υποβάλλεται σε θεραπεία με ινσουλίνη, σίγουρα είστε εξοικειωμένοι με το παλιό κιτ γλυκαγόνης, που απαιτούσε κάποια δύσκολη ανάμειξη. Το Gvoke HypoPen είναι μια τεράστια βελτίωση: είναι προγεμισμένο, προμετρημένο και έτοιμο για άμεση δράση. Κάθε στυλό περιέχει ακριβώς μία δόση και διατίθεται σε δύο μεγέθη, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες.

Ένα στυλό διάσωσης υπογλυκαιμίας όπως αυτό θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας ή ενός αγαπημένου σας προσώπου.

Cool New Diabetes Products We Saw at #ADA2022 – Diabetes Daily

Total
25
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Προδιαβήτης: Τι είναι ακριβώς – Ποια είναι η σωστή διατροφή για να μην εξελιχθεί σε διαβήτη

Ο προδιαβήτης χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη), τα οποία συνήθως οφείλονται στην δυσλειτουργία του…