Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες.
Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
1 ώρα
Συστατικά
50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους από ότι συνήθως)
1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Απόδοση παραγωγής:
περίπου 4 φλιτζάνια
Μέγεθος σερβιρίσματος:
1/2 φλ.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια (50% ισχύ) για 2 έως 3 λεπτά. Χτυπήστε το γάλα και τον καφέ στη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το άμυλο καλαμποκιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε αυτό το μείγμα στο μείγμα γάλακτος. Βάλτε στα μικροκύματα ολόκληρη τη ζύμη στο High για 4 λεπτά. Χτυπήστε το μείγμα και συνεχίστε το μαγείρεμα στο High για 4 με 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Ρίχνετε την πουτίγκα σε οκτώ κούπες γλυκού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, προσθέστε μερικά σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα.
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες: 142 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Νάτριο: 77 mg, Φυτικές ίνες: <1 g
Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 άμυλο, 1 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.