Με μόνο 73 θερμίδες ανά μερίδα, η σαλάτα δεν θα σπάσει τον προϋπολογισμό θερμίδων σας. Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό. Η δροσερή σαλάτα είναι καρυκευμένη με αλάτι, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Συστατικά
3 μέτριες ντομάτες (3/4 κιλά συνολικά), κομμένες σε 8 φέτες
2 (30 γρ) φέτες τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο, κάθε μια κομμένη σε λωρίδες (24 λωρίδες συνολικά)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
Απόδοση παραγωγής:
4 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος:
1/4 της συνταγής
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις ντομάτες και το τυρί εναλλάξ στο πιάτο, επικαλύπτοντας ελαφρά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με λάδι. Σκορπίζουμε από πάνω βασιλικό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες: 73 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 9 g, Πρωτεΐνες: 4 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 9 mg, Νάτριο: 165 mg, Φυτικές ίνες: 1 g
Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1/2 λιπαρά, 1 λαχανικό, 1/2 κρέας.