Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής απόλαυσης!
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι σέλινο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 μικρό πεπόνι
1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα μισά πεκάν, χωρισμένα
6 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού Romaine ή Boston
Απόδοση παραγωγής:
4 μερίδες
Εκτέλεση
Για ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Για τη σαλάτα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεσαίο μπολ. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με ντρέσινγκ για να ανακατευτούν.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους του πεπονιού. Κόβετε τα μισά σε μικρούς κύβους και τα μισά σε 8 φέτες για γαρνίρισμα. Προσθέστε κύβους πεπόνι και 1/4 φλιτζάνι πεκάν στη σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά να ανακατευτούν.
Διακοσμήστε τα πιάτα με φύλλα μαρουλιού (τα οποία δεν θα μείνουν ως διακόσμηση αλλά θα φαγωθούν!). Τοποθετήστε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο. Γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα πεκάν.
Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε τα πεκάν, απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, προσέχοντας να μην καούν.
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες: 413 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 44 g, Λιπαρά: 14 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 108 mg, Νάτριο: 382 mg, Φυτικές ίνες: 5 g.
Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 ψωμί/άμυλο, 1 φρούτο, 5 κρέας.