Τι πρέπει να τρως για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου

Κατηγορίες και επιλογές τροφών που μπορείς να καταναλώνεις, για γερό ανοσοποιητικό και προστασία από γρίπη και κρυολόγημα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αυτό που βοηθά στην προστασία του σώματος από ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη που παραμονεύουν σταθερά από αυτήν την περίοδο του χρόνου. Μεταξύ πολλών παραγόντων, η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα παραμένει ισχυρό και λειτουργικό. Γι’ αυτό κράτα σημειώσεις για μερικές διατροφικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τρόφιμα που παρέχουν οφέλη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα:

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι καλές πηγές βιταμίνης C, η οποία περιλαμβάνει αρκετές ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα μας από περιβαλλοντικές και βιολογικές βλάβες, ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό και τις ορμόνες μας, αλλά και ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, είναι καλές πηγές της σύνθετης σουλφοραφάνης, η οποία διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της ενεργοποίησης φυσικών φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα.

Τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και περιέχεται σε πληθώρα από διατροφικές επιλογές. Μερικές από αυτές είναι το βόειο κρέας, το στήθος κοτόπουλου, το τυρί, αλλά και τα δημητριακά, τα φασόλια και τα μπιζέλια.  

Σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε άτομα με παχυσαρκία, τα οποία συχνά αντιμετωπίζουν χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού που μπορεί να οδηγήσει σε άλλου είδους ασθένειες στο μέλλον. Ταυτόχρονα, η αντιφλεγμονώδης δράση του σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Τζίντζερ

Η σκόνη του τζίντζερ βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους σε άτομα με παχυσαρκία, βελτιώνοντας έτσι έμμεσα την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς η παχυσαρκία συνδέεται με χρόνια φλεγμονή. Προσθέστε την άφοβα σε συνταγές όπως και σε ζεστά ροφήματα.

Διατροφή και ανοσοποιητικό σύστημα: Τι πρέπει να καταναλώνεις για να το ενισχύσεις – AllYou.gr

Total
43
Shares
Σχετικά άρθρα
Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού με μέτρια σωματική δραστηριότητα - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού με μέτρια σωματική δραστηριότητα

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορούν μέσω μέτριας σωματικής άσκησης να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.