Πώς να χάσετε βάρος ενώ κοιμόσαστε

Τι πρέπει να κάνεις για να ενισχύσεις την απώλεια βάρους ενώ κοιμάσαι
Τι πρέπει να κάνεις για να ενισχύσεις την απώλεια βάρους ενώ κοιμάσαι

Η απώλεια βάρους προϋποθέτει την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών επιλογών στην καθημερινότητά μας, όπως και τακτική σωματική δραστηριότητα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιπλέον τεχνικές που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια απώλειας βάρους, οι οποίες είναι μάλιστα ιδιαίτερα εύκολο να ακολουθηθούν στην καθημερινή μας ζωή. Μια από αυτές δεν είναι άλλη από την εκμετάλλευση του ίδιου μας του ύπνου προς αυτή την κατεύθυνση. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω tips, που θα σε βοηθήσουν να χάσεις περισσότερο βάρος ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κοιμήσου με απόλυτο σκοτάδι

Όταν κοιμάσαι στο απόλυτο σκοτάδι, το σώμα και το μυαλό σου ξεκουράζονται πολύ πιο αποτελεσματικά, γεγονός που συμβάλει στην έκκριση περισσότερης μελατονίνης. Η ουσία αυτή συμβάλει με την σειρά της στην παραγωγή καφέ λίπους από το σώμα, το οποίο αποδεδειγμένα καίει περισσότερες θερμίδες. Έτσι χάνεις συνεπώς και περισσότερο βάρος.

Κατανάλωσε πρωτεΐνη πριν τον ύπνο

Η κατανάλωση πρωτεΐνης πριν από τον ύπνο θα ενισχύσει τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός σου κατά τη διάρκειά του, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών, για πιο αποτελεσματικές προπονήσεις. Μπορείς να επιλέξεις και ένα ρόφημα πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.

Κοιμήσου νηφάλια

Η φάση REM του ύπνου, είναι το στάδιο κατά το οποίο το σώμα καίει τις περισσότερες θερμίδες που μπορεί να κάψει όσο αυτό ξεκουράζεται. Όταν όμως έχεις καταναλώσει αλκοόλ, το σώμα εργάζεται πολύ πιο σκληρά για να το μεταβολίσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο ξεκούρασης. Γι΄ αυτό πες όχι στο βραδινό κρασάκι και κατανάλωσέ το καλύτερα τις μεσημεριανές ώρες.

Φάε ελαφρά πριν τον ύπνο

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας πριν ξαπλώσεις δεν θα πρέπει να είναι επιβαρυντικό για τον μεταβολισμό σου, ειδικά αν πρόκειται να καταναλωθεί μόλις λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Επίλεξε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή σνακ, όπως μια σαλάτα με λίγο λευκό τυρί, ώστε να μην επιβαρύνεις τον μεταβολισμό σου και να είναι το σώμα σου σε θέση να ξεκουραστεί σωστά, χωρίς να αποσπάται από τη διαδικασία της πέψης στον ύπνο.

Total
15
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπορεί το ChatGPT να γίνει σύμβουλος Διαβήτη;
Περισσότερα

Μπορεί το ChatGPT να γίνει σύμβουλος Διαβήτη; Μελέτη διερευνά δυνατότητες και παγίδες

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, οι ερευνητές δοκίμασαν το ChatGPT, ένα γλωσσικό μοντέλο…