Θαυματουργές ασκήσεις για να προλάβεις τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα

Τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από την ένταση που συσσωρεύεται στο σημείο του σώματος που καταπονείται από το σύγχρονο τρόπο ζωής

Ο πόνος στην πλάτη και τους ώμους είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή και δουλειές γραφείου, αλλά και όσων αισθάνονται συχνά άγχος και πίεση στην καθημερινότητα.  

Η ένταση που συσσωρεύεται στους μύες της περιοχής μπορεί να οδηγήσει στην δυσκαμψία του αυχένα, όπως επίσης και στην δημιουργία πονοκεφάλων, οι οποίοι μάλιστα υποχωρούν δύσκολα.

Για να αποφύγουμε το εν λόγω πρόβλημα, υπάρχουν ωστόσο μερικές προληπτικές ασκήσεις που μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά, που τεντώνουν τον λαιμό, τους ώμους και το άνω μέρος της πλάτης βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου και στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών.

To παρακάτω σύντομο workout περιλαμβάνει απλές ασκήσεις stretching που μπορείς να εφαρμόσεις οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι το σώμα σου αναφορικά με την εκγύμνασή του.

Δες το εδώ:

Total
89
Shares
Σχετικά άρθρα
workout600
Περισσότερα

Να είστε δραστήριοι με τον δικό σας τρόπο: Οδηγός για ενήλικες

Διαβάστε για τους τρόπους που μπορείτε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας- με το δικό σας προσωπικό τρόπο. Αποφασίστε για το πόσες μέρες, ποια είδη δραστηριοτήτων και πόσες φορές μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας.

Ολιγόλεπτα διαλείμματα για δραστηριότητα: Σύμμαχος και για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1
Περισσότερα

Ολιγόλεπτα διαλείμματα για δραστηριότητα: Σύμμαχος και για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1

Τα ολιγόλεπτα διαλείμματα για δραστηριότητα είναι ένας απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τα άτομα με Διαβήτη τύπου…