Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν έχεις απότομη απώλεια βάρους;

Τι ισχύει για τη φυσική μας κατάσταση και υγεία όταν χάνουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα;
Τι ισχύει για τη φυσική μας κατάσταση και υγεία όταν χάνουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Η απώλεια λίπους και περιττών κιλών είναι μια διαδικασία διαφορετικά δομημένη για τον κάθε άνθρωπο, καθώς βασίζεται πρωτίστως στις προσωπικές ανάγκες, τη δομή του σώματος, αλλά και τον στόχο του καθενός. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως στο σώμα μας όταν χάνουμε κιλά γρήγορα και απότομα, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία του για αυτήν την αλλαγή; Συνέχισε να διαβάζεις για όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Γιατί πρέπει να αποφύγεις τη βιαστική απώλεια βάρους

Μπορεί να μειωθεί η μυϊκή μάζα του σώματος

Οι πρακτικές της μείωσης του φαγητού και της έντονης γυμναστικής οδηγούν στη μείωση των προσλαμβανόμενων ημερήσιων θερμίδων. Όταν λοιπόν το ανθρώπινο σώμα βιώνει έλλειμμα θερμίδων, αλλάζει αυτομάτως ταχύτητα και μπαίνει σε κατάσταση διάσπασης, αναζητώντας διαφορετικούς ιστούς για να διασπάσει. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί όχι μόνο ο λιπώδης ιστός, αλλά και η μυϊκή μάζα, σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο επιθυμούμε και είναι υγειές για το σώμα μας. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή ώστε η απώλεια βάρους να είναι σταδιακή και όχι απότομη.

Ενδέχεται να εκλείψουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το σώμα

Η πρόσληψη της συνιστώμενης ποσότητας θρεπτικών συστατικών σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία του οργανισμού μας. Πολλές τυπικές δίαιτες στερούνται απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D και Β12, ασβέστιο, μαγνήσιο, με τις εν λόγω ελλείψεις να οδηγούν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η τριχόπτωση, τα αδύναμα οστά, η παρατεταμένη κόπωση κ.α.. Δίνουμε λοιπόν προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσληψη όλων των απαραίτητων ουσιών για τον οργανισμό μας, τόσο μέσα από την τροφή, όσο και από σχετικά συμπληρώματα διατροφής.

Μπορεί να αυξηθεί το βάρος μας μελλοντικά

Οι περισσότερες πρακτικές γρήγορης απώλειας βάρους στοχεύουν στην ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού, με λανθασμένο, όμως, τρόπο. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει τη λειτουργία του μεταβολισμού να καίει θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας του σώματος, «αποθηκεύοντας» έτσι κάθε θερμίδα έπειτα από τη διακοπή μιας δίαιτας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι προτιμότερη μια σταδιακή απώλεια βάρους από την απότομη.

Η ψυχική μας υγεία μπορεί να διαταραχθεί

Η διαρκής αγωνία να μην προσθέσουμε λίπος και βάρος στη σιλουέτα μας, δρα αρνητικά για τη συνολική εικόνα που διαθέτουμε για τον εαυτό μας, αυξάνοντας το άγχος και την κορτιζόλη του αίματος. Η ψυχική μας υγεία μπορεί λοιπόν να διαταραχθεί, ακόμη και σε περιόδους που σημειώνεται μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους στο σώμα μας.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σημειώνεται απότομη απώλεια βάρους; – AllYou.gr

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα