8 σημαντικά οφέλη του χορού στην υγεία σου

Ένας υπέροχος και διασκεδαστικός τρόπος να ενισχύσουμε ολιστικά τον οργανισμό μας

Αναζητείτε μια συνήθεια που θα σας βγάλει από το σπίτι, θα σας κάνει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας και θα σας ωφελήσει ως προς την υγεία σας; Τότε ο χορός είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε! Διαβάστε πιο κάτω γιατί.

Ενισχύει τη μνήμη

Ο χορός δεν σας εφοδιάζει με χάρη μόνο κινησιολογικά, αλλά σας κάνει και να γερνάτε με χάρη. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το New England Journal of Medicine, ο χορός ενισχύει τη μνήμη ενώ εμποδίζει την εκδήλωση γεροντικής άνοιας στο μέλλον. Αντίστοιχη είναι η λειτουργία και κάθε αερόβιας άσκησης, όπως ακριβώς και ο χορός.

Βελτιώνει την ελαστικότητα και την ευελιξία του σώματος

Ο χορός είναι η ιδανική άσκηση για να βελτιώσετε την ελαστικότητα και την ευελιξία του σώματος σας, γεγονός που βοηθά σημαντικά και με τους σωματικούς πόνους και το πιάσιμο μετά τη γυμναστική.

Μειώνει το stress

Δε υπάρχει τίποτα καλύτερο για να μειώσετε το stress από το να βάλετε τα παπούτσια για χορό και να αφεθείτε σε ρυθμούς τάνγκο, μπαλέτου ή οποιουδήποτε άλλου είδους εσείς επιθυμείτε.

Βελτιώνει τη διάθεση

Όπως ακριβώς και με το stress, έτσι και η διάθεσή μας αυτομάτως ανεβαίνει κάθε φορά που κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα για χορό.

Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

Σε περίπτωση που είστε σε υψηλή ομάδα κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ο χορός είναι η ιδανική ενασχόληση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας. Όχι απλά βελτιώνει τη λειτουργία της, αλλά βοηθά στο να αναπνέουμε καλύτερα και χαρίζει καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όσους επιλέγουν σαν γυμναστική το περπάτημα ή το ποδήλατο.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν οι δίαιτες δεν είναι το δυνατό σας χαρτί και νιώθετε ότι πρέπει να χάσετε βάρος, τότε ο χορός είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα. Εννοείται φυσικά όταν συνδυάζεται με σωστή διατροφή και ελαφρά γεύματα.

Βελτιώνει την ισορροπία του σώματος

Αν βρίσκεστε σε μεγαλύτερη ηλικία και βλέπετε να χάνετε την ισορροπία σας πιο συχνά, τότε ο χορός είναι η καλύτερη γυμναστική για να δουλέψετε αυτό το κομμάτι. Βελτιώνει τόσο τον έλεγχο που έχουμε στο σώμα μας, όσο και την στάση μας.

Κάνουμε φίλους

Τελευταίο μα και πιο σημαντικό, ο χορός είναι η καλύτερη ενασχόληση μέσα από την οποία μπορούμε να κάνουμε νέους φίλους και να κοινωνικοποιηθούμε σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Αξία ανεκτίμητη!

Total
20
Shares
Σχετικά άρθρα