Αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης

ΕΟΠΥΥ: Άμεση έρευνα για υπηρεσίες με εξ' αποστάσεως συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων

Επιστολή με θέμα: «Αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης» απέστειλε στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) μεταφέρει στην επιστολή της την αγωνία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σχετικά με τον κίνδυνο αναστολής της χορήγησης των αναλωσίμων υλικών των αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης λόγω του υπέρογκου clawback, το οποίο ανέρχεται στο 58%, που έχει επιβληθεί για τον Ιανουάριο του 2023 στην κατηγορία Λ4Γ η οποία αφορά τις αντλίες ινσουλίνης (ΦΕΚ 2553/τ. Β’/19-4-23).

Για το ανωτέρω ζήτημα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επεδίωξε να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να μένουν κυριολεκτικά «επί ξύλου κρεμάμενοι», τη δεδομένη χρονική περίοδο η οποία λόγω και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει προκύψει με σημαντικές συνέπειες στην υγεία των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 οι οποίοι είναι χρήστες αντλιών ινσουλίνης.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, επιδιώκοντας την οριστική και όχι την περιστασιακή επίλυση του ζητήματος, αιτείται την ανακατανομή του κλειστού προϋπολογισμού και τη διάθεση 4.000.000 ευρώ στην κατηγορία Λ4Γ, αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της κατηγορίας σε 9.000.000 ευρώ, τα οποία θα καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες και έτσι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη θα μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις αντλίες ινσουλίνης τους τουλάχιστον για όλο το έτος 2023.

Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Με αναστολή εκτέλεσης συνταγών απειλούνται οι πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 1

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνουν οι οικονομικοί όροι clawback και το rebate, για να καταλαβαίνουμε πως “παίζονται” τα πράγματα!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα