Πόση άσκηση χρειάζομαι εάν έχω Διαβήτη – Τρόποι να την αυξήσετε

Πόση άσκηση χρειάζομαι εάν έχω Διαβήτη - Τρόποι να την αυξήσετε

Η τακτική σωματική άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (ADA) συνιστά στους περισσότερους ενήλικες με Διαβήτη τύπου 2 να λαμβάνουν 150 λεπτά ή περισσότερο μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα την εβδομάδα, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την εβδομάδα.

Η Jingyi Qian, PhD, εκπαιδεύτρια ιατρικής στο Division of Sleep and Circadi Disorders στο Brigham and Women’s Hospital και το Harvard Medical School αναφέρει ότι λιγότερο από 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης έντασης ή διαλειμματικής προπόνησης μπορεί να είναι αρκετές για νεότερους, σωματικά πιο ενεργούς ανθρώπους.

Πώς να κάνετε περισσότερη καθημερινή άσκηση

Είτε γυμνάζεστε το πρωί είτε το απόγευμα είτε το βράδυ, η Samar Malaeb, MD, ενδοκρινολόγος που ειδικεύται στον Διαβήτη και τη διαχείριση βάρους στο HealthPartners Park Nicollet αναφέρει ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της συνολικής ευεξίας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές από ειδικούς για το πώς να έχετε περισσότερη σωματική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα σας όποια ώρα λειτουργεί καλύτερα για εσάς:

Σχεδιάστε εκ των προτέρων
Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας για ώρες που ξέρετε ότι θα λειτουργούν με το πρόγραμμά σας και θα ταιριάζουν με την καθημερινότητά σας

Αυξήστε σταδιακά τα επίπεδα δραστηριότητάς σας
Ανεξάρτητα από την άσκηση που κάνετε, δεν θέλετε να κάνετε πάρα πολλά πάρα πολύ γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χτίζετε σιγά σιγά τη ρουτίνα που θέλετε να κάνετε μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ξεκινήσετε το τρέξιμο, ξεκινήστε τρέχοντας μισό μίλι ή μίλι στην αρχή και μετά προσθέστε σιγά σιγά περισσότερα μίλια στη ρουτίνα σας καθώς δυναμώνετε.

Βρείτε έναν “φίλο προπόνησης
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η άσκηση με έναν φίλο ή σύντροφο ή το να συμμετάσχετε σε μια ομάδα ή σε ένα μάθημα γυμναστικής σας βοηθά να τηρήσετε αυτό. Η άσκηση με κάποιον ή η άσκηση σε ένα μάθημα γυμναστικής μπορεί να βοηθήσει στην παροχή συνέπειας, κινήτρων και υπευθυνότητας.

Επιλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν
Λάβετε μέρος σε προπονήσεις ή δραστηριότητες που σας αρέσουν και που σας διασκεδάζουν. Αυτό θα σας διευκολύνει να παρακολουθείτε τη ρουτίνα και να την κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας αντί να νιώθετε συνεχώς σαν να είναι μια αγγαρεία ή κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να ενσωματώσετε με συνέπεια τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα ή πώς να ρυθμίσετε την ινσουλίνη ή τα γεύματά σας, η Malaeb συνιστά να μιλήσετε με τον ιατρό σας ή με κάποιον εξειδικευμένο προπονητή.

Αξίζει να σημειωθεί…

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι η απογευματινή άσκηση είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με Διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η άσκηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει. Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά ή περισσότερο αερόβια δραστηριότητα μέτριας έως έντονης έντασης την εβδομάδα για να έχετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα