Έρχεται νέα εβδομαδιαία βασική ινσουλίνη για τον Διαβήτη τύπου 2;

Έρχεται νέα εβδομαδιαία βασική ινσουλίνη για τον Διαβήτη τύπου 2;

Για τους πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 2, θα μπορούσε να μειώσει τις ενέσεις από 365 σε μόλις 52 ενέσεις ινσουλίνη τον χρόνο.

Μια πραγματική επανάσταση στη θεραπεία φαίνεται να πλησιάζει για τους 500 εκατομμύρια Διαβητικούς πάσχοντες παγκοσμίως, πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ιταλία, όπως διαβάσαμε στο ansa.it. Μια νέα εβδομαδιαία βασική ινσουλίνη προσφέρει την ίδια αποτελεσματικότητα με τις υπάρχουσες ημερήσιες ινσουλίνες σε ασθενείς με Διαβήτη τύπου 2 που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ινσουλίνη στο παρελθόν.

Αυτό επιβεβαιώνεται από δύο διαφορετικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Jama και στο New England Journal of Medicine. «Αυτό το νέο μόριο έχει τη δυνατότητα να απλοποιήσει τη θεραπεία του Διαβήτη που απαιτεί αντιμετώπιση με ινσουλίνη, εξαλείφοντας την ενόχληση των καθημερινών ενέσεων για τους ασθενείς και αυξάνοντας έτσι την τήρηση της θεραπείας με ινσουλίνη. Μια πραγματική αλλαγή εποχής και μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με Διαβήτη» εξηγεί ο Roberto Trevisan, καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Milano-Bicocca και διευθυντής Διαβητολογίας στο ASST Papa Giovanni XXIII του Μπέργκαμο, ο μόνος Ιταλός ερευνητής που συμμετείχε στο τελικό προσχέδιο της μελέτης στο New England Journal of Medicine.

Το «παράπλευρο» πλεονέκτημα

Ο Trevisan αναφέρει ότι πλέον αναμένεται η έγκριση του νέου μορίου από τους ρυθμιστικούς φορείς του φαρμάκου προκειμένου να διατεθεί. Η μετάβαση από την ημερήσια στην εβδομαδιαία πρόσληψη αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους Διαβητικούς τύπου 2, οι οποίοι είναι συχνά ηλικιωμένα άτομα, με πολλαπλές παθολογίες και που πρέπει να λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες σε καθημερινή βάση. Ένα άλλο πλεονέκτημα της διαμόρφωσης της θεραπείας σε εβδομαδιαία βάση είναι η δυνατότητα μείωσης της δέσμευσης που απαιτείται από τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με Διαβητικούς που χρειάζονται ινσουλίνη, ειδικά για όσους εισάγονται σε μακροχρόνιες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε επίσης: Το Ozempic -ίσως- βοηθάει και άλλες παθήσεις πέρα ​​από τον Διαβήτη και την Παχυσαρκία

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για άσκηση εάν έχετε Διαβήτη τύπου 2

«Έπαθες Διαβήτη γιατί έτρωγες πολλά γλυκά» και άλλες σάχλες για τον Διαβήτη τύπου 2

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα