Επιστροφή στο σχολείο: Πώς οι νέες τεχνολογίες κάνουν πιο εύκολη τη σχολική ζωή και τη φροντίδα του διαβήτη για τα παιδιά

Πώς το Omnipod DASH και το Dexcom ONE+ απλοποιούν τη σχολική καθημερινότητα των παιδιών με διαβήτη

Καθώς πλησιάζει η νέα σχολική χρονιά, γονείς και παιδιά που αντιμετωπίζουν τον διαβήτη αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις. Η εξισορρόπηση των εκπαιδευτικών ευθυνών με τη φροντίδα του διαβήτη απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και ρουτίνα. Ευτυχώς, οι εξελίξεις στην τεχνολογία του διαβήτη, όπως το Ολοκληρωμένο Σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH® και το Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) Dexcom One+ μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διαχειρίζονται την κατάστασή τους, διευκολύνοντας τη σχολική ζωή και δίνοντάς τους μεγαλύτερη ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Δείτε πώς αυτά τα καινοτόμα εργαλεία φέρνουν επανάσταση στη φροντίδα του διαβήτη για τους μαθητές.

Κατανόηση των τεχνολογιών

Omnipod DASH

Το Omnipod DASH είναι ένα σύστημα αντλίας ινσουλίνης χωρίς σωλήνωση που απλοποιεί την παροχή ινσουλίνης. Αποτελείται από ένα Pod, το οποίο συγκρατεί και παρέχει ινσουλίνη, και ένα φορητό Personal Diabetes Manager (PDM) που ελέγχει το Pod ασύρματα. Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εγχύει συνεχώς ινσουλίνη για έως και τρεις ημέρες, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές ημερήσιες ενέσεις και προσφέροντας έναν πιο ευέλικτο και βολικό τρόπο διαχείρισης του διαβήτη.

Dexcom ONE+

Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) Dexcom ONE+ παρέχει παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των τάσεων της γλυκόζης χωρίς την ανάγκη συνεχούς τρυπήματος των δακτύλων. Βοηθά τα παιδιά και τους φροντιστές τους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους. Το Dexcom ONE+ είναι το νεότερο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης. Μικρότερο, ταχύτερο και ευκολότερο στη χρήση1 από ποτέ, το Dexcom ONE+ φέρνει το έξυπνο και αποτελεσματικό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Τα συστήματα CGM της Dexcom ενδείκνυνται για όλα τα άτομα με διαβήτη, από 2 ετών και άνω, προσφέροντας μια συνεχή ενημέρωση για τα επίπεδα γλυκόζης του παιδιού σας ξεκινώντας από μικρή ηλικία, ώστε να μπορείτε και οι δύο να ζείτε τη ζωή σας με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση κι ευκολία.

Η χρήση του CGM καλό θα είναι να ξεκινά σε όλα τα παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση.5 Τα δεδομένα του CGM μπορούν να ωφελήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά που δεν μπορούν να εκφράσουν συμπτώματα υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και εκείνα με υπογλυκαιμική άγνοια.5

Οφέλη για τη σχολική ζωή

Η ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως το Omnipod DASH και το Dexcom ONE+ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σχολική ζωή των παιδιών με διαβήτη, παρέχοντάς τους εργαλεία για τη διαχείριση της κατάστασής τους πιο αποτελεσματικά και ανεξάρτητα.

Βελτιωμένη παρακολούθηση γλυκόζης

Με το Dexcom ONE+, οι μαθητές μπορούν εύκολα να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης τους σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τις διακοπές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων.

Συνεχής παρακολούθηση: Η συνεχής παρακολούθηση επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν τις τάσεις της γλυκόζης και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν πλησιάζουν σε υπο- ή υπεργλυκαιμία.

Κοινή χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο: Οι γονείς, οι φροντιστές και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα γλυκόζης εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας έγκαιρες παρεμβάσεις εάν είναι απαραίτητο.

Διακριτική διαχείριση ινσουλίνης

Το σύστημα Omnipod DASH παρέχει διακριτική, χωρίς σωλήνα παροχή ινσουλίνης, η οποία μπορεί να μειώσει το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με τη χορήγηση ινσουλίνης.

Χωρίς ενέσεις στο σχολείο: Το φορητό λοβό εξαλείφει την ανάγκη για πολλαπλές καθημερινές ενέσεις, επιτρέποντας στα παιδιά να επικεντρωθούν στις σχολικές τους εργασίες και στο παιχνίδι.

Φιλική προς το χρήστη διεπαφή: Η διαισθητική διεπαφή του PDM διευκολύνει τα παιδιά να διαχειρίζονται τις ανάγκες τους σε ινσουλίνη χωρίς να τραβούν την προσοχή.

Ευελιξία, άνεση και διακριτικότητα: Ο αισθητήρας Dexcom είναι μικρός και διακριτικός και έχει διάρκεια λειτουργίας έως και 10 ημέρες. Είναι επίσης ο μόνος αισθητήρας που μπορεί να φορεθεί σε τρεις θέσεις,6,12 παρέχοντας στους γονείς ευελιξία στην επιλογή της καλύτερης θέσης για το παιδί τους. Δοκιμάστε το στους άνω γλουτούς, μια θέση ιδανική για μικρά ή πολύ μικρά παιδιά – στο πίσω μέρος του βραχίονα, μια θέση εύκολα προσβάσιμη και εξαιρετική για δραστήρια παιδιά – ή στην κοιλιακή χώρα, μια επιλογή για έξτρα διακριτικότητα.

Αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία

Αυτές οι τεχνολογίες προάγουν την αίσθηση της ανεξαρτησίας στα παιδιά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τον διαβήτη τους με αυτοπεποίθηση.

Ενδυνάμωση: Τα παιδιά μαθαίνουν να παίρνουν τον έλεγχο της διαχείρισης του διαβήτη, ενισχύοντας την υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία.

Μειωμένο άγχος: Με αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς στη διαχείριση απροσδόκητων διακυμάνσεων της γλυκόζης.

Βελτιωμένες σχολικές επιδόσεις

Η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη μπορεί να επηρεάσει θετικά την ακαδημαϊκή απόδοση και τη συγκέντρωση του παιδιού.

Σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Η διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της γνωστικής λειτουργίας και της συνολικής ευεξίας.

Λιγότερες διαταραχές στην τάξη: Με λιγότερες διακοπές που σχετίζονται με τον έλεγχο της γλυκόζης και τη χορήγηση ινσουλίνης, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν πληρέστερα στις σπουδές τους.

Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς

Για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη αυτών των τεχνολογιών, η συνεργασία μεταξύ γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι ζωτικής σημασίας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Ανοιχτή επικοινωνία

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σαφής επικοινωνία μεταξύ γονέων, δασκάλων και σχολικών νοσοκόμων σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη ενός παιδιού.

Ενημερώστε τους εκπαιδευτικούς: Παρέχετε στους δασκάλους και στο προσωπικό του σχολείου μια σαφή εισαγωγή στις ανάγκες διαχείρισης του διαβήτη του παιδιού και στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν.

Σχέδιο έκτακτης άνάγκης: Δημιουργήστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον χειρισμό υπο- ή υπεργλυκαιμικών επεισοδίων στο σχολείο.

Εκπαίδευση και υποστήριξη

Εκπαιδεύστε το σχολικό προσωπικό σχετικά με τις συγκεκριμένες λειτουργίες και τη λειτουργία συσκευών όπως το Omnipod DASH και το Dexcom ONE+.

Εκπαιδευτικές συνεδρίες: Προσφέρετε τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών συνεδριών ή την παροχή ενημερωτικού υλικού για να βοηθήσετε το προσωπικό να κατανοήσει αυτές τις τεχνολογίες.

Δίκτυα υποστήριξης: Συνδεθείτε με άλλους γονείς ή ομάδες υποστήριξης χρησιμοποιώντας παρόμοιες τεχνολογίες για να μοιραστείτε εμπειρίες και συμβουλές.

Προετοιμασίες για την επιστροφή στο σχολείο

Προετοιμάστε το παιδί σας για την επιστροφή του στο σχολείο με αυτές τις τεχνολογίες, εμπλέκοντάς το στη διαδικασία προετοιμασίας.

Συνεδρίες εξάσκησης: Πραγματοποιήστε συνεδρίες εξάσκησης στο σπίτι για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας αισθάνεται άνετα χρησιμοποιώντας τις συσκευές του ανεξάρτητα.

Δεξιότητες αυτοδιαχείρισης: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη του, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των συμπτωμάτων και της κατάλληλης απόκρισης.

Διαβάστε ακόμα:

Παιδιά και σακχαρώδης διαβήτης: πώς να podάρετε στην ελευθερία τους – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Dexcom One+: Μια καινοτομία που αλλάζει τη διαχείριση του διαβήτη στα παιδιά – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Άσκηση και διαβήτης: podάροντας στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Η Dexcom κυκλοφορεί το Dexcom One+ παρουσιάζοντας στην Ελλάδα ένα πιο έξυπνο, εύχρηστο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρησης του διαβήτη – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ζωή χωρίς σωληνώσεις: Podαρε στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Διαβήτης και εγκυμοσύνη: το Dexcom One+ είναι ο νέος πιο πολύτιμος σας σύμμαχος – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ταξίδι τύπου 1: συνέντευξη με τις ιατρούς Ελπίδα Βλαχοπαπαδοπούλου και Ιωάννα Κωστέρια – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Podcast Ταξίδι Τύπου 1: Συμβουλές για τη Διαχείριση του Διαβήτη το Καλοκαίρι με τις νέες τεχνολογίες – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Πηγές για το Dexcom One+: † Αποτελέσματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης για το Dexcom G7, το οποίο παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά και χρηστικότητα. * Εάν οι ειδοποιήσεις και οι ενδείξεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν αντιστοιχούν στα συμπτώματα ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε μετρητή γλυκόζης αίματος για να προχωρήσετε σε αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία του διαβήτη. ^ Το Dexcom ONE+ χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα με το Dexcom G7. ¶ Τα συστήματα CGM της Dexcom έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε περισσότερες από 50 καταχωρισμένες παρεμβατικές κλινικές δοκιμές (clinicaltrials.gov). Dexcom, δεδομένα στον φάκελο προϊόντος 2023. ** Σύγκριση με το σύστημα CGM της Dexcom προηγούμενης γενιάς, Dexcom ONE. ‖ Σύγκριση με τη χρήση μετρητή επιπέδων γλυκόζης από τους ασθενείς. ‡ Το Dexcom ONE+ έχει εγκριθεί για εφαρμογή στον βραχίονα και στην κοιλιά, ενώ σε παιδιά ηλικίας 2-6 ετών ο αισθητήρας είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και στους γλουτούς.  ¶¶Ο αισθητήρας του Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχος και είναι δυνατόν να παραμείνει στο νερό σε βάθος 2,4 μέτρων για έως 24 ώρες χωρίς να παρουσιάσει κάποια αστοχία εφόσον εφαρμοστεί σωστά. †† Απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή Follow και σύνδεση στο διαδίκτυο. §§ Μη διαθέσιμο με το Dexcom G6.
Πηγές για το Omnipod Dash: †Το Pod έχει βαθμό αδιαβροχότητας IP28 για έως και 7,6 μέτρα για 60 λεπτά. Το PDM δεν είναι αδιάβροχο. ‡Έως και 72 ώρες χορήγησης ινσουλίνης. §Κατά την εκκίνηση, το Pod και ο Προσωπικός Διαχειριστής Διαβήτη (PDM) πρέπει να τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο. Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, ο Προσωπικός Διαχειριστής Διαβήτη (PDM) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρων από το Pod. ◊Συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας σας για να αξιολογήσετε ποιο σύστημα παροχής ινσουλίνης ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. *Το δοκιμαστικό Pod δεν περιλαμβάνει βελόνα και δεν λειτουργεί.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα