Τα 10 πιο ωφέλιμα κατεψυγμένα τρόφιμα για καλύτερο σάκχαρο στο αίμα Τα 10 καλύτερα κατεψυγμένα τρόφιμα για καλύτερο σάκχαρο στο αίμα

Αυτά τα τρόφιμα κατάψυξης είναι φιλικά προς το σάκχαρο του αίματος και είναι επίσης εύκολα στην ετοιμασία.

Ο «παγωμένος διάδρομος» των σούπερ μάρκετ είχε παλιότερα τη φήμη ότι διαθέτει λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα. Σήμερα, αυτό απέχει πολύ από το να ισχύει – πολλές επιλογές στο κατεψυγμένο τμήμα είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και είναι συνήθως πιο φιλικές προς τον προϋπολογισμό. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο στην προετοιμασία, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη φαγητού.

Έτσι, όταν διαχειρίζεστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να γεμίσετε το καλάθι σας με επιλογές από τα κατεψυγμένα. Το κλειδί εδώ είναι ο εντοπισμός των προϊόντων κατάψυξης που βοηθούν στην εξισορρόπηση της γλυκόζης του αίματος. Με τη βοήθεια των διαιτολόγων, δείτε τι βρήκαμε.

Τα 10 καλύτερα κατεψυγμένα τρόφιμα για το σάκχαρο του αίματος

1. Μπρόκολο

Τα κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα συλλέγονται γενικά στη μέγιστη ωρίμανση και στη συνέχεια ζεματίζονται ή καταψύχονται για να διατηρηθεί η ποιότητα, η γεύση και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Αγαπάμε το κατεψυγμένο μπρόκολο γιατί είναι προκομμένο, μειώνοντας τον χρόνο προετοιμασίας. Ως ευέλικτο λαχανικό, το μπρόκολο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, με κάθε φλιτζάνι κατεψυγμένο μπρόκολο να παρέχει περισσότερα από 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, μια ένωση που περιέχει θείο που δίνει στο λαχανικό το ξεχωριστό άρωμα και πικρία. και το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και της αντίστασης στην ινσουλίνη.

2. Σπανάκι

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο σπανάκι για συνοδευτικά. Δεδομένου ότι το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάι συρρικνώνεται σημαντικά όταν μαγειρεύεται, μπορείτε εύκολα να φάτε περισσότερο από αυτό σε σύγκριση με το φρέσκο ​​σπανάκι. Και αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κατεψυγμένο σπανάκι έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, σε σύγκριση με λιγότερο από μισό γραμμάριο για ένα φλιτζάνι ωμό σπανάκι.

3. Kale

Το Kale είναι άλλο ένα φυλλώδες πράσινο που παγώνει καλά και έχει εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κατεψυγμένο λάχανο έχει σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, περιέχει κερκετίνη και καμπφερόλη, αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

4. Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι ένα τέλειο συνοδευτικό γιατί είναι και δημητριακό ολικής αλέσεως και λαχανικό. Όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι σπόροι του καλαμποκιού είναι επίσης μια τροφή χαμηλού έως μέτριου γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ξαφνικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να εκπλαγείτε που 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κατεψυγμένο καλαμπόκι έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι μια εξαιρετική επιλογή δημητριακών για να συνοδεύσετε μια άπαχη πρωτεΐνη της επιλογής σας.

5. Ρύζι κουνουπιδιού

Το ρύζι κουνουπιδιού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα δημητριακά, εάν προσέχετε το σάκχαρο στο αίμα σας. Κάθε μερίδα 90 gr άψητου κουνουπιδιού έχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια υδατάνθρακες. Ενώ μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ρύζι κουνουπίδι από την αρχή, μια παγωμένη σακούλα από το κατάστημα μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας εάν βιάζεστε.

6. Μούρα

Τα κατεψυγμένα μούρα –τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες και τα ανάμεικτα μούρα– μαζεύονται και καταψύχονται όταν είναι πιο ώριμα. Τα μούρα είναι εξαιρετικά για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, προσφέροντας, κατά μέσο όρο, 3 γραμμάρια φυτικών ινών για κάθε φλιτζάνι.

7. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με ακόρεστα λιπαρά που προάγουν την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό φρούτο επειδή έχουν μικρή επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα – 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αβοκάντο έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Το μειονέκτημα των φρέσκων ολόκληρων αβοκάντο είναι ότι δεν διαρκούν πολύ σε θερμοκρασία δωματίου πριν γίνουν μαλακά και καφέ. Το καταψυγμένο είναι μια τέλεια εναλλακτική εάν θέλετε να μειώσετε τα απορρίμματα τροφίμων, ενώ παράλληλα προσφέρετε την ίδια νόστιμη γεύση στις συνταγές σας, ειδικά όταν πρόκειται για smoothies.

8. Ψάρια

Η πρωτεΐνη βοηθά στην επιβράδυνση της πέψης και αμβλύνει την απορρόφηση υδατανθράκων και ζάχαρης, σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι άπαχες επιλογές όπως τα ψάρια είναι εξαιρετικές για να τις συμπεριλάβετε σε ένα ισορροπημένο μοτίβο γευμάτων.

Συγκεκριμένα, τα απλά κατεψυγμένα ψάρια όπως ο σολομός και ο μπακαλιάρος είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν επίσης πηγή ωμέγα-3. Όχι μόνο αυτό, πολλά κατεψυγμένα φιλέτα είναι προ-μερίδες και ξεπαγώνουν γρήγορα, εξοικονομώντας έτσι την προετοιμασία των γευμάτων.

9. Γαρίδες

Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά, πάρτε μια-δυο σακούλες κατεψυγμένες γαρίδες στην επόμενη βόλτα για ψώνια. Οι γαρίδες ξεπαγώνουν γρήγορα και είναι γεμάτες με πρωτεΐνη. 90 γρ. μαγειρεμένες γαρίδες έχουν 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Συνδυάστε τις γαρίδες με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ολικής αλέσεως για να φτιάξετε κρεμώδη ζυμαρικά με γαρίδες, ψήστε τες για να φτιάξετε τάκος γαρίδας ή συνδυάστε με κατεψυγμένο σπανάκι για να φτιάξετε γαρίδες με σπανάκι και σκόρδο One-Pot.

10. Edamame

Αυτή η φυτική πρωτεΐνη είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, με 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι. Το Edamame έχει επίσης σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανικό φυτό-πρωτεΐνη που δεν θα αυξήσει δραστικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Aloe Vera
Περισσότερα

Αloe vera και η χρήση της ως προσθέτου σε τρόφιμα και ποτά

Τα φυσικά συστατικά της αλόη βέρα έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για χιλιετίες σε κρέμες τοπικής χρήσεως, λοσιόν και παρασκευάσματα φαρμακευτικών προϊόντων. Οι αρχαίοι λαοί έχουν ανακαλύψει την τεράστια θεραπευτική της δύναμη ήδη από την 4η εκατονταετία π.Χ

zahar
Περισσότερα

Ανακαλύπτοντας στα τρόφιμα την κρυμμένη ζάχαρη…

Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη, χωρίς να το γνωρίζει. Καλό είναι να γνωρίζει κανείς ποιες μπορεί να είναι οι ύποπτες τροφές που κρύβουν ζάχαρη για να μπορέσει έτσι  είτε να τις περιορίσει (στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής), είτε να τις αποφύγει τελείως.