Το 2018 έφτασε και αυτό σημαίνει ότι έρχεται μαζί του το τσουχτερό κρύο, αλλά εμείς σας δίνουμε μια εκπληκτική συνταγή για ζεστή πίτσα αλφρέντο με σπανάκι που συνδυάζεται υπέροχα με έναν αγώνα μπάσκετ ή μια ταινία που θα δείτε στην τηλεόραση!
Διατροφικές πληροφορίες
Ανά μερίδα: 909 θερμίδες, 14g συνολικά υδατανθράκων, 9g καθαρών υδατανθράκων, 74g λίπος, 41g πρωτεϊνών (Σημείωση: Παρακαλώ θυμηθείτε ότι αυτοί οι αριθμοί βασίζονται σε μερικές μάρκες προιόντων και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς με κάποιες άλλες.)
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 28γρ. τυρί κρέμα
- 1 κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
- 2 αυγά
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 85γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι κατεψυγμένο, αφού έχει αποψυχθεί και αποστραγγιστεί
- 1/2 κούπα τεμαχισμένο μίγμα 4 τυριών
Για τη γεύση
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόνη σκόρδου
- Ιταλικά καρυκεύματα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C
- Ζεσταίνουμε το τυρί κρέμα και την μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς, περίπου για 90 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε αλεύρι αμυγδάλου, αυγό, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και καρυκεύματα στα τυριά. Αναμειγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
- Στερεώνουμε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα και χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να διαμορφώσουμε τη ζύμη σε ένα μακρύ, ομοιόμορφο ορθογώνιο σχήμα.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο.
- Ενώ η κρούστα ψήνεται, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βράζουμε το κατεψυγμένο σπανάκι στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος στο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά σάλτσα alfredo, περίπου για 5-7 λεπτά. Τονίζουμε τη γεύση αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέυουμε το σπανάκι στο τέλος και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι alfredo πάνω από την κρούστα και πασπαλίζουμε με το μίγμα 4 τυριών.
- Ψήνουμε άλλα 12 λεπτά μέχρι να ψηθεί μέσα και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη από εμάς στο Glykouli.gr!
Πηγή: butterisnotacarb.com