Είναι συνηθισμένο όταν ακούμε για σωστή και υγιεινή διατροφή να θεωρούμε ότι απολαύσεις όπως ένα ζουμερό μπέργκερ είναι απαγορευμένες. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια παραλλαγή με λίγες θερμίδες και ελάχιστα λιπαρά.
Διατροφικές πληροφορίες
Ανά μπέργκερ: 270 θερμίδες, 28g πρωτεϊνών, 23g συνολικά υδατανθράκων
Υλικά: (για 4 μπέργκερ)
- 450γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κουταλιές του γλυκού άπαχο γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ψωμάκια,
- Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε πιάτο και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε.
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι γκριλ και το ζεσταίνουμε σε ψηλή θερμοκρασία
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 6 με 8 λεπτά. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 4 με 5 λεπτά. Τα βγάζετε ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε να είναι.
- Μέσα σε ψωμάκι τοποθετείτε το μπιφτέκι και προσθέτετε μαρούλι, τομάτα και κόκκινο κρεμμύδι (αν το προτιμάτε). Μπορείτε να το συνοδεύσετε με σος γιαουρτιού.