Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (περίπου 1 φλυτζάνι) : 115 θερμίδες, 3,5 γρ. λίπος, 3 γρ. υδατανθράκων, 16 γρ. πρωτεΐνη
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
0,45 kg στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
2 καρότα σε κύβους
3 κοτσάνια σέλερι σε κύβους
1 φλυτζάνι μανιτάρια σε κύβους
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (χωρίς λιπαρά)
¼ κ.τσ. αποξηραμένη ρίγανη
¼ κ.τσ. αποξηραμένο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και τα μανιτάρια στην ίδια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το τεμαχίζουμε. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Πηγή: diabetesfoodhub.org