Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 122 θερμίδες, 4 γρ. λίπος, 21,3 γρ. υδατανθράκων, 2,2 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 680γρ. καρότα
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- ¼ κ.γ. αλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνύρισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να βράσουν πιο γρήγορα.
- Σε μεσαίο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Προσέχουμε όμως να μην καεί.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τρία φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα περίπου λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Χρησιμοποιώντας ράβδο, λιώνουμε το μείγμα μέχρι να έχει την υφή πηχτής σούπας. Αν θέλετε προσθέτετε κι άλλο ζωμό.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε μπολ σούπας και γαρνύρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή: ontrackdiabetes.com