Μίνι πιπεριές γεμιστές με τυρί κρέμα και σπανάκι

Μίνι πιπεριές γεμιστές με τυρί κρέμα και σπανάκι
Μίνι πιπεριές γεμιστές με τυρί κρέμα και σπανάκι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 21 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 1,5 γρ. υδατανθράκων, 1 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 8 μικρές γλυκές πιπεριές
  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (κρατήστε λίγο για το τέλος)
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκο σπανάκι.
  • 2 κ.σ. λάδι μαγειρέματος

Προετοιμασία

Αφήνουμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά. Αφήνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι να ξεπαγώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις αποψυχθεί, τοποθετούμε περίπου 1 φλυτζάνι, ή μια γεμάτη χούφτα σε καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα, και στραγγίζουμε. Αν το σπανάκι είναι φρέσκο, ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καπάκι από κάθε πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Τοποθετούμε την κάθε πιπεριά στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια με υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  3. Ενώ σοτάρουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε το σπανάκι, το σκόρδο, και το φρέσκο κρεμμύδι (κρατήστε λίγο για το τέλος) με το τυρί κρέμα.
  4. Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια σανίδα κοπής μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τις ακουμπήσουμε.
  5. Βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα τυριού σε κάθε πιπεριά.
  6. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
  7. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: Diabetes Daily

Total
3
Shares
Σχετικά άρθρα
Μηλόπιτα
Περισσότερα

Μηλόπιτα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 162 θερμίδες, 8 γρ. λίπος, 8 γρ. υδατανθράκων, 1 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 1 κατεψυγμένο φύλο πίτας έτοιμο για…