Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 21 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 1,5 γρ. υδατανθράκων, 1 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 8 μικρές γλυκές πιπεριές
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (κρατήστε λίγο για το τέλος)
- 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκο σπανάκι.
- 2 κ.σ. λάδι μαγειρέματος
Προετοιμασία
Αφήνουμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά. Αφήνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι να ξεπαγώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις αποψυχθεί, τοποθετούμε περίπου 1 φλυτζάνι, ή μια γεμάτη χούφτα σε καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα, και στραγγίζουμε. Αν το σπανάκι είναι φρέσκο, ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι.
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καπάκι από κάθε πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Τοποθετούμε την κάθε πιπεριά στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια με υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Ενώ σοτάρουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε το σπανάκι, το σκόρδο, και το φρέσκο κρεμμύδι (κρατήστε λίγο για το τέλος) με το τυρί κρέμα.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια σανίδα κοπής μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τις ακουμπήσουμε.
- Βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα τυριού σε κάθε πιπεριά.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πηγή: Diabetes Daily