Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 283 θερμίδες, 22 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 18 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
- 4 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 100 γρ. τυρί τύπου philadelphia
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 30γρ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας απαλά για 15 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου και αφήνουμε τα μισά στην άκρη.
- Βάζουμε το άλλο μισό κοτόπουλο στο μείγμα του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε όλα στο μπλέντερ.
- Αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι και το προαιρετικά με τραγανό προσούτο.
- Φυλάσσεται σε ταπερ στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.
Πηγή: Sugar Free Mom