5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

Η διατροφή με δημητριακά ολικής άλεσης και λαχανικά είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να ελέγξετε το σάκχαρό σας και να πάτε την υγεία σας… σε νέα επίπεδα! Η γλυκόζη στο αίμα ελέγχει πολλές ορμονικές αντιδράσεις του σώματος οι οποίες επιδρούν στην ενέργεια και τη διάθεση.

Οι τροφές που έχουν ως βάση τα λαχανικά είναι γεμάτες ίνες. Αυτό είναι και ο λόγος που βοηθάνε τόσο πολύ στα επίπεδα σακχάρου. Οι ίνες μειώνουν την απελευθέρωση γλυκόζης στη ροή του αίματος και βοηθούν στα σταθερά επίπεδα ινσουλίνης. Έτσι αποφεύγετε τα πάνω-κάτω του σακχάρου.
Οι τροφές που σας προτείνουμε θα σας δώσουν ενέργεια, θα σας ικανοποιήσουν, θα σας παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ίνες, υγιεινά λιπαρά, ακόμα και… πρωτεΐνες!

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά, πλούσια σε μαγνήσιο.

Όλα τα πράσινα λαχανικά, όπως: σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, ρόκα, σέσκουλο, άγρια χόρτα, είναι πολύ καλά για το σάκχαρό σας. Υπάρχουν όμως κάποια που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο και θεωρούνται υπερτροφές. Σε αυτά ανήκουν η λόλα, το σπανάκι, το μαρούλι και το σέσκουλο. Τα παραπάνω θα βοηθήσουν το σάκχαρό σας περισσότερο από όλα τα άλλα. Βάλτε τα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε ένα ωραίο smoothie!
5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

Σπόροι

Σπόροι όπως chia, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος και σουσάμι είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά. Εκτός από βιταμίνες και μέταλλα σας παρέχουν πρωτεΐνη και σίδηρο. Οι σπόροι chia για παράδειγμα περιέχουν το 24% της ημερήσιας ανάγκης σας για μαγνήσιο, ενώ οι ζωικές τροφές έχουν πολύ λίγο έως καθόλου. Ρίξτε μερικούς σπόρους στο φαγητό σας μέσα στη μέρα. Μπορείτε να τους βάλετε επίσης στη σαλάτα ή να αυτοσχεδιάσετε και να φτιάξετε ένα ωραίο σνακ.
5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

Κακάο

Οι σπόροι κακάο θεωρούνται η πιο πλούσια πηγή μαγνησίου στον κόσμο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή ινών, σιδήρου και πρωτεΐνης που θα ωφελήσουν το σάκχαρό σας. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα να καταναλώνετε κακάο όλη μέρα,  μερικά γραμμάρια όμως θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα για να ρίξετε το σάκχαρο αρκετά γρήγορα. Επίσης, βοηθάει στη συγκέντρωση, στη διάθεση και… στο αδυνάτισμα! Βάλτε σκόνη κακάο σε ένα ρόφημα ή στο πρωινό σας. Αυτοσχεδιάστε και βρείτε τις δικές σας ιδέες για να χρησιμοποιήσετε αυτή την εξαιρετική τροφή.
5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

Αμύγδαλα

Άλλη μια τροφή πλούσια σε μαγνήσιο, ίνες και πρωτεΐνη.  Τα αμύγδαλα περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα μαγνησίου από όλους τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, με τα φυστίκια κάσιους να ακολουθούν. Έχουν επίσης χρώμιο το οποίο ελέγχει πάρα πολύ τα επίπεδα γλυκόζης. Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει πείνα, αρπάξτε μερικά αμύγδαλα. Μια μικρή χούφτα θα υποστηρίξει πολύ καλά το σάκχαρό σας και θα σας παρέχει μεγάλη θρεπτική αξία. Συνδυάστε τα με ένα μήλο ή μια μπανάνα για να απολαύσετε το απόλυτο σνακ.
5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας

Δημητριακά ολική άλεσης

Βρώμη, ρύζι, σιτάρι, αμάρανθος, κινόα,  μαύρο ρύζι και καχρί είναι πολύ καλές πηγές μαγνησίου. Μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές που τα χρησιμοποιούν ή να τα κάνετε έναν ωραίο χυλό και να τα φάτε για πρωινό (σε μερικά από αυτά ταιριάζει και το κακάο που είπαμε παραπάνω). Θα ρίξουν το σάκχαρό σας και θα σας κρατήσουν χορτάτους μέσα στη μέρα.
5 τροφές που θα ρίξουν γρήγορα το σάκχαρό σας
GlykouliGr

Total
3
Shares
Σχετικά άρθρα