Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που φέρνει μαζί του ο διαβήτης; Οι 10 πιο ξεχωριστές απαντήσεις!

Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που φέρνει μαζί του ο διαβήτης; Οι 10 πιο ξεχωριστές απαντήσεις!

Όπως κάναμε τη “βόλτα” μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπήκαμε σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες διαβητικών του εξωτερικού με πάνω από 45 χιλιάδες μέλη και αρχίσαμε να ψάχνουμε τις συνήθειες, τις ερωτήσεις και τις ειδήσεις από τις άλλες χώρες.
Τυχαία πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη ερώτηση που όλοι μας έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ή έχουμε ψάξει βαθιά μέσα μας για να βρούμε την απάντηση. “Αναρωτιέμαι αν κάποιος από εσάς μπορεί να μου πει ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που φέρνει ο διαβήτης;“, ρώτησε ένα μέλος της ομάδας και μας έβαλε φυσικά σε μεγάλο δίλημμα για το ποιο να πρωτοαναφέρουμε.
Από κάτω είδαμε κάποιες εξαιρετικές και μοναδικές απαντήσεις, που δεν μας πέρασαν καν από το μυαλό. Με αυτή την ευκαιρία σκεφτήκαμε να σας δώσουμε τις 10 που ξεχωρίσαμε και θα θέλαμε να μας πείτε και εσείς τις δικές σας κάτω από την ανάρτηση μας στο Facebook!
Ας δούμε λοιπόν τις 10 καλύτερες:

  1. Η συνεχής πείνα! Ακόμα και όταν μόλις έχω φάει κάτι! Να νιώθεις το σάκχαρο στα χαμηλά ειδικά με το αίσθημα πείνας που σε κάνει να καταβροχθίζεις τα πάντα για να μη λιποθυμήσεις είναι το χειρότερο μου…”
  2. “Ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι να πρέπει να κάνεις ένα χειρουργείο που επείγει και ο γιατρός να μη σε αφήνει επείδη η γλυκοζυλιωμένη είναι υψηλή”
  3. Τα πάντα! Η υπογλυκαιμία, η υπεργλυκαιμία, η πείνα, τα συνεχή τρυπήματα από τις ινσουλίνες. Όλα με κάνουν να υποφέρω… ¨Εχω λιποθυμήσει πολλές φορές μπροστά σε κόσμο με αποτέλεσμα να έχω ραγίσματα στο κρανίο και έχω σπάσει τη μύτη μου 3 φορές. Πλέον βασίζομαι στον συνεχή καταγραφέα και τις ειδοποιήσεις του για να μείνω ζωντανή. Θέλω να μπω πολύ μέσα σε ένα φούρνο και να χώσω το πρόσωπο μου μέσα στη σοκολάτα χωρίς να κάνω ινσουλίνη.”
  4. “Η διαβητική νευροπάθεια γιατί επηρεάζεται όλο το νευρικό σύστημα. Μούδιασμα, ζαλάδες και πρήξιμο είναι τα λιγότερα αλλά σε καθημερινό βαθμό βασανίζουν”
  5. “Το να μην μπορείς ποτέ να ξεχάσεις ότι είσαι διαβητικός… Να θες να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό και να μην μπορείς…”
  6. Η άγνοια είναι το χειρότερο πράγμα. Να σε βλέπουν να κάνεις ινσουλίνη και να νομίζουν ότι κάνεις ναρκωτικά ή να σε ρωτάνε γιατί κάνεις μέτρηση και ειδικά το “πως κατάφερες να αποκτήσεις διαβήτη σε τόσο μικρή ηλικία:” είναι κάτι που με σκοτώνει κάθε φορά”
  7. “Όταν αποκτάς διαβήτη, αποκτάς και μια “συγγένεια” και με τις άλλες αρρώστιες, καθώς κολλάς μικρόβια πιο εύκολα και όπως θα έλεγε και ο γιατρός, δεν υπάρχει μέλος του σώματος που δεν πρέπει να εξετάζουμε συχνά!”
  8. “Το γεγονός ότι είναι δύσκολο να μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά του διαβήτη!”
  9. “Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλό που έχει ο διαβήτης. Είναι μια καθημερινή μάχη, ειδικά η διατροφή με ελάχιστους υδατάνθρακες. Το να κάθεσαι στις διακοπές με ένα άδειο πιάτο, ή να έχει μέσα πράσινα φασόλια και ένα ξερό κομμάτι κρέας και οι υπόλοιποι να τρώνε ενώ εσύ πεινάς με κάνει να θλίβομαι”.

Τελευταίο αφήσαμε το κατά τη γνώμη μας καλύτερο που ίσως μας καλύπτει όλους:

10. “Ο διαβήτης ο ίδιος!”

 

Πείτε μας και εσείς τις δικές σας απαντήσεις στη σελίδα μας στο Facebook, λατρεύουμε να διαβάζουμε τις δικές σας ιστορίες και απόψεις!

Total
41
Shares
Σχετικά άρθρα