Σπιτικό παγωτό με ανανά Σπιτικό παγωτό με ανανά
Σπιτικό παγωτό, με γεύση ανανά: μια δροσιστική πρόταση, που συνοδεύει χωρίς τύψεις τα καλοκαίρια μας, και όχι μόνο! Σπιτικό παγωτό με ανανά

Σπιτικό παγωτό, με γεύση ανανά: μια δροσιστική πρόταση, που συνοδεύει χωρίς τύψεις τα καλοκαίρια μας, και όχι μόνο!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Θερμιδική αξία: 76 θερμίδες / άτομο
(Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 53,5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή)
Υδατάνθρακες: 14,5 γραμμ. / άτομο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Αναμονή: 1-2 ώρες
Δυσκολία: 2/5
Κόστος: 1/5

Υλικά για 4 άτομα

  • 450 γραμμ. ψίχα ανανά (φρέσκο ή σε κονσέρβα)
  • Χυμό από 1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
  • 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
  • 100 ml άπαχο γάλα
  • 50 γραμμ. άγλυκο συμπυκνωμένο γάλα

Εξοπλισμός
Μίξερ
4 ποτήρια
Μηχανή παγωτού

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τον ανανά και παίρνουμε 450 γραμμ. ψίχας. Σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε τον ανανά, τοχυμό λεμονιού και την Canderel Green. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το άπαχο γάλα. Προσθέτουμε και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε ξανά.

2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε σε μια μηχανή παγωτού για περίπου 20 λεπτά. Εάν δεν έχουμε μηχανή παγωτού, τοποθετούμε το μείγμα τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη και σπάμε τον πάγο με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά.

3. Αφήνουμε το παγωτό για 1-2 ώρες στην κατάψυξη πριν το σερβίρουμε. Παίρνουμε τα ποτήρια και απολαμβάνουμε.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 586 (In Vitro Μέτρηση)

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares