Κάντε κάθε μέρα με τον διαβήτη σας ευκολότερη με αυτές τις απλές και έξυπνες συμβουλές!

συμβουλες, διαβητη, διαβητης, γλυκουλι, ινσουλινες, ζωη, υγεια, tips diabetes, glykouli

Με αυτές τις έξι απλές και έξυπνες συμβουλές που θα διαβάσετε παρακάτω θα κάνετε την καθημερινότητα σας με τον διαβήτη πιο εύκολη και ασφαλή!

1) Αποφύγετε τις αγκίδες και τα σκισίματα στα πόδια ακολουθώντας το εξής:
Φορέστε μέσα στο σπίτι κάλτσες, και παπούτσια όταν είστε σε παρκέ, ξύλινη αποβάθρα ή κατάστρωμα. Έτσι αποφεύγετε τις αγκίδες και τα θραύσματα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο προς τις μολύνσεις και είναι ακόμα πιο επικίνδυνα για τα πόδια σας, διότι λόγω του ιδρώτα, αποτελούν ένα ανοιχτό πεδίο για τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις.
2) Μαγειρέψτε με μπαχαρικά
Προσθέστε ή αυξήστε τη χρήση μπαχαρικών όπως η κανέλα, η βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, τα οποία δίνουν την ιδιότητα του “γλυκού” χωρίς να προστεθούν θερμίδες ή υδατάνθρακες.
3) Χρησιμοποιείτε λοσιόν για τα χέρια με άρωμα;
Πριν κάνετε μέτρηση για το σάκχαρο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας με μπόλικο νερό. Πολλές ενυδατικές κρέμες έχουν γλυκερίνη, ενώ τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για να δώσουν το άρωμα στις λοσιόν επίσης μπορεί να έχουν ζάχαρη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την ένδειξη των λάθος τιμών.
4) Δεν σας αρέσουν τα ψάρια όπως ο σολομός;
Ρωτήστε τον γιατρό σας αν μπορείτε να πάρετε τις κάψουλες Ω3 με ιχθυέλαιο που κάνουν καλό στην καρδιά.
5) Ξεκαθαρίστε τις ινσουλίνες σας
Επίσης αν χρησιμοποιείτε διαφορετικά φάρμακα, τοποθετείστε τα σε διαφορετικά σημεία. Καλό είναι να ξεχωρίζετε τις ινσουλίνες μακράς και ταχείας διάρκειας, από τη στιγμή που επιδρούν διαφορετικά στον οργανισμό.
Κάτι που κάνουμε εμείς προσωπικά, είναι να γράφουμε τις ημερομηνίες λήξης επάνω στα κουτιά των ινσουλινών, προκειμένου να χρησιμοποιούμε εκείνες που λήγουν πιο κοντά στη σημερινή ημερομηνία.
6) Αγοράστε ένα βηματόμετρο
Η καταγραφή των βημάτων που κάνετε κάθε μέρα, με ένα τρόπο που μπορείτε να τα δείτε μπορεί να σας παρακινήσει να κάνετε καθημερινή άσκηση ή περπάτημα, ακόμα και αν δεν καταφέρετε το στόχο που έχετε θέσει.
Για χρήστες iPhone, υπάρχει ήδη εγκατεστημένη στο κινητό μια εφαρμογή υγείας, που περιλαμβάνει το βηματόμετρο
 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα