3 μεγάλα οφέλη της ρουτίνας στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη

ρουτίνα, ρουτίνες, ζωή, διαβήτης, γλυκουλι, ζωή, υγεία

Παραδείγματα της ρουτίνας αυτοδιαχείρισης του διαβήτη περιλαμβάνουν δράσεις όπως η ημερήσια ινσουλίνη ή η λήψη χαπιών την ίδια ώρα κάθε πρωί (ή βράδυ), η άσκηση την ίδια ώρα κάθε μέρα, και ο έλεγχος προκειμένου να μη φύγεις από το σπίτι χωρίς τα απαραίτητες προμήθειες.
Αυτοί οι τύποι ρουτινών είναι ισχυροί μακροπρόθεσμα, κυρίως διότι αυτές οι ρουτίνες, ή συνήθειες, σας επιφυλάσσουν με ελάχιστη προσπάθεια. Οι ρουτίνες εξασφαλίζουν συνοχή και για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, χρειάζεται σταθερότητα.
Τα 3 οφέλη από τις ρουτίνες στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη:

  1. Ασφάλεια. Σε πολλά σημεία της ζωής μας, η ασφάλεια έχει προτεραιότητα. Στη χειρότερη φάση μας, απλά θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι, ασφαλείς και υγιείς. Η ζωή με τον διαβήτη μας κάνει πιο ευάλωτους. Οι καλές συνήθειες αυτοδιαχείρισης του διαβήτη μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να έχουμε πάντα κάτι για να αντιμετωπίσουμε μια υπογλυκαιμία, και μας βοηθούν να έχουμε πιο προβλέψιμες τιμές. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουμε τις ευκαιρίες μας να μείνουμε ασφαλείς με τον διαβήτη. Ο διαβήτης σε συνδυασμό με μια εντελώς τυχαία ρουτίνα μπορεί να φέρει μόνο ρίσκα και είναι εξαιρετικά δύσκολος στη διαχείριση του.
  2. Λιγότερο άγχος. Άλλος ένας καλός λόγος να τηρήσεις μια ρουτίνα με τη διαχείριση του διαβήτη είναι για τη μείωση του άγχους. Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε αναλύσει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έρθει το στρες στη ζωή μας. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε κάποιο μέρος αυτού του στρες βρίσκοντας ποιες ρουτίνες μας ταιριάζουν και να μείνουμε σε αυτές. Συγκρίνετε πως νιώθετε όταν πάτε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε απόγευμα με το πως είναι να πηγαίνετε διαφορετική ώρα για μια εβδομάδα.
  3. Το φαινόμενο της χιονστιβάδας. Η συνέπεια σε οτιδήποτε δημιουργεί ένα είδος σύνθετης χιονοστιβάδας. Αυτό που εννοούμε, είναι ότι αν έχετε ρουτίνες που βοηθούν καλύτερα στη διαχείριση του διαβήτη σας, θα νιώθετε καλύτερα όλο και πιο συχνά και θα εμπλέκεστε περισσότερο σε άλλες δραστηριότητες. Τότε, αυτές οι δραστηριότητες, όπως η συχνή άσκηση, θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη όλο και πιο συχνά. Όπως η αλυσιδωτή αντίδραση που προκαλείται όταν είσαι ευγενικός με κάποιον, που με τη σειρά του γίνεται καλός με κάποιον άλλον, η σταθερή και καλή διαχείριση του διαβήτη, μπορεί σε βάθος χρόνου να ωφελήσει την υγεία, τη διάθεση, τις σχέσεις και την εργασία σας.

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας ένα μέρος της ημέρας σας όπου ο διαβήτης γίνεται πιο δύσκολος στη διαχείριση του. Παλεύετε με τις τιμές σας μετά από κάθε πρωινό; Βρείτε τι θα μπορούσε να βοηθήσει και μετά μείνετε σε αυτό. Βρείτε τι σας βοηθάει καθημερινά και κάντε το ως συνήθεια. Αν το κάνετε αυτό, θα αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα και θα είστε ασφαλείς με λιγότερη προσπάθεια.
 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα