Η Eli Lilly ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Lispro, μιας φθηνότερης εκδοχής της Humalog, στις ΗΠΑ

humalog pen
humalog pen

Φαίνεται πως οι αντιδράσεις για το υψηλό κόστος της ινσουλίνης στις ΗΠΑ έχουν πιάσει τόπο, μιας και η Eli Lilly πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας φθηνότερης εκδοχής της Humalog (insulin lispro injection 100 units/mL) στα φαρμακεία της Αμερικής. Το σκεύασμα αυτό, που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Lispro, αποτελεί γενόσημο φάρμακο και θα είναι κατά 50% φθηνότερο από τη Humalog. 
Σε ανακοίνωση της εταιρίας, ο David A. Ricks, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι: “Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την τιμή της ινσουλίνης με διάφορους φορείς του Αμερικανικού συστήματος υγείας: με ανθρώπους που ζουν με το διαβήτη, με φροντιστές, με επαγγελματίες της υγείας, με εμπόρους χονδρικής, με νομικούς και με επιφανείς ειδικούς στον τομέα της υγείας. Τους τελευταίους μήνες έχουν συζητηθεί λύσεις προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της ινσουλίνης στα φαρμακεία. Με χαρά προσφέρουμε μια ινσουλίνη ταχείας δράσης με χαμηλότερο κόστος.” 
“Τα σημαντικά ποσά που ανταποδίδουμε για την ινσουλίνη μέσω rebate δεν ωφελούν άμεσα όλους τους ασθενείς. Αυτό πρέπει να αλλάξει,” ανέφερε ο Ricks. “Για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, μια φθηνότερη ινσουλίνη μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των κενών του συστήματος μέχρι να βρεθεί μια πιο αποτελεσματική λύση.” 
Το σκεύασμα που θα κυκλοφορήσει, θα έχει το ίδιο μόριο με τη Humalog, και θα είναι διαθέσιμο σε φιαλίδιο ή στιλό. Τα φιαλίδια και τα στυλό της φθηνότερης αυτής ινσουλίνης έχουν ήδη κατασκευαστεί και η Lilly θα τα προωθήσει στα φαρμακεία το συντομότερο δυνατόν. Η ινσουλίνη Lispro θα διατεθεί ως εγκεκριμένο γενόσημο φάρμακο μέσω της ImClone Systems, μιας θυγατρικής εταιρίας της Lilly.  Η Humalog θα συνεχίσει να διατίθεται στα φαρμακεία για όσους διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη και θέλουν να την προμηθευτούν. 
“Η αλλαγή αυτή είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, όλοι εμείς που αργαζόμαστε στον τομέα της υγείας, πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα του υψηλού κόστους της θεραπείας για τους Αμερικάνους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες,” είπε ο Ricks, και συνέχισε “ελπίζουμε ότι η αυτή η κίνηση θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη θετική αλλαγή σε όλο το σύστημα υγείας της Αμερικής.” 
Το κόστος της ινσουλίνης για τον ασθενή αλλάζει ανάλογα με την ασφαλιστική του κάλυψη. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών έχουν σταθερό ποσοστό συμμετοχής και γι’ αυτούς το κόστος της ινσουλίνης είναι χαμηλότερο, όποτε δεν θα αλλάξει το ποσό που πληρώνουν στο φαρμακείο. Για ασθενείς όμως που έχουν ασφάλεια με υψηλό εκπιπτώμενο ποσό και για τους ανασφάλιστους, το Lispro είναι ένας τρόπος να προμηθευτούν ινσουλίνη χαμηλότερου κόστους. 

Πηγή: asweetlife.org

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα