Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Συλλόγος δέχεται την πρόσκληση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνάντηση

ο Απόστολος Βαλτάς δέχεται την πρόσκληση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνάντηση
ο Απόστολος Βαλτάς δέχεται την πρόσκληση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνάντηση

Ο κ. Απόστολος Βαλτάς, απαντά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με την αγορά των αναλώσιμων του διαβήτη. 
Σύμφωνα με άρθρο της DailyPharmaNews, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατηγορεί την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι αμαυρώνει την εικόνα των φαρμακοποιών όταν κάνει λόγο για φαρμακοποιούς που ζητούν συμμετοχή στα αναλώσιμα του διαβήτη.  
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΦΣ είχε δημοσιεύσει δελτίο τύπου σχετικά με την κατάργηση της αποκλειστικής διάθεσης των αναλώσιμων από τα φαρμακεία, ενώ είχε προηγηθεί η απάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ομοσπονδίας και των φαρμακοποιών, βρίσκεται εταιρία που προμηθεύει τα φαρμακεία με αναλώσιμα διαβήτη, η οποία όμως διαθέτει τα προϊόντα της σε υψηλές τιμές που δεν επιτρέπουν περιθώρια κέρδους για τους φαρμακοποιούς. 
Ο κύριος Βαλτάς αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει με την ανοχή της Ομοσπονδίας σε βάρος και των φαρμακείων και των ανασφάλιστων διαβητικών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα πολύ ακριβά.  
Ο ΠΦΣ φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την εμφάνιση εκπροσώπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε πρωινή εκπομπή, μαζί με μια κυρία που κατήγγειλε ότι φαρμακοποιοί της ζήτησαν παρανόμως συμμετοχή για αναλώσιμα και όταν αυτή αρνήθηκε να πληρώσει, της σύστησαν προϊόντα από άλλη εταιρία. Η κυρία εμφανίστηκε στην κάμερα με γυρισμένη την πλάτη.  
Αυτό, σύμφωνα με τον κύριο Βαλτά, νομιμοποιεί τη “λογική της κουκούλας” παρουσιάζοντας τον φαρμακοποιό στον ρόλο του “κακού” απέναντι στον ασθενή. 
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΠΦΣ επικροτεί την κίνηση της Ομοσπονδίας να καλέσει σε συνάντηση το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΠΦΣ, ώστε να δοθεί λύση σε θέματα που απασχολούν το σύνολο των φαρμακοποιών.  
Τα θέματα αυτά είναι η εφαρμογή του ΕΚΠΥ, η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και η σταθεροποίηση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. 

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα