Συνεργασία Pandion Therapeutics με την Astellas για τον διαβήτη τύπου 1

Συνεργασία Pandion Therapeutics με την Astellas για τον διαβήτη τύπου 1
Συνεργασία Pandion Therapeutics με την Astellas για τον διαβήτη τύπου 1

Η φαρμακευτική εταιρία Astellas υπογράφει συμφωνία 45 εκατομμυρίων δολλαρίων με την Pandion Therapeutics προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα διειδικά αντισώματα που έχει κατασκευάσει η Αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρία και που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε πιθανή θεραπεία για το διαβήτη τύπου 1.
Με την αποκλειστική αυτή συμφωνία, (και με τη διάθεση επιπλέον χρημάτων που μπορεί να φτάσουν τα 750 εκατομμύρια δολάρια) ο Ιαπωνέζικος όμιλος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης της Pandion για τον διαβήτη τύπου 1 και άλλες αυτάνοσες ασθένειες που επηρεάζουν το πάγκρεας.
Η Pandion εστιάζει στην ανάπτυξη πρωτεϊνών, αντισωμάτων και διειδικών αντισωμάτων που ενεργοποιούν βιολογικές οδούς οι οποίες με τη σειρά τους αναστέλλουν τις ανεξέλεγκτες αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία συνδυάζει με “προσδετήρες” (tethers) που στοχεύουν σε συγκεκριμένους ιστούς ώστε να εστιάζουν την επίδρασή τους σε συγκεκριμένα όργανα.
Εργάζεται πάνω στο διαβήτη τύπου 1 από το Δεκέμβριο του 2018, όταν και έλαβε χορηγία για να πρωτοξεκινήσει το πρόγραμμά της από το JDRF T1D Fund, τον γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως αποκλειστικό στόχο την χρηματοδότηση για έρευνες προκειμένου να βρεθεί θεραπεία για το διαβήτη.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pandion θα πρέπει να παρουσιάσει πολλαπλά διειδικά υποψήφια φάρμακα που θα έχουν κατασκευαστεί ώστε να αντιμετωπίζουν την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα παγρκεατικά κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη προκαλώντας διαβήτη τύπου 1. Από εκεί και πέρα την θεραπεία θα αναλαμβάνει η Astellas.
“Τα κύτταρά μας που επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα και στοχεύουν σε συγκεκριμένους ιστούς έχουν κατασκευαστεί ώστε να αντιμετωπίζουν κατευθείαν αυτήν την μη φυσιολογική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και να μεταβάλλουν την ασθένεια την ώρα που γίνεται η επίθεση του ανοσοποιητικού.” είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pandion, Rahul Kakkar.
Η συνεργασία με την Astellas “θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες που κάνουμε στην έρευνα και ανάπτυξη και θα διευρύνουν την εργασία που έχουμε ήδη κάνει με το JDRF.” προσέθεσε.
Η Ιαπωνέζικη εταιρία ήδη ενεργοποιείται στην αγορά του διαβήτη με προϊόντα όπως ο αναστολέας SGLT2 Suglat (ipagliflozin) που πήρε έγκριση για χρήση σε διαβητικούς τύπου 2 και ως επιπρόσθετη θεραπεία στην ινσουλίνη σε διαβητικούς τύπου 1.

Πηγή: Pharmaphorum.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
μόλυβδος, αρσενικό, υδράργυρος, καλλυντικά, Καναδάς, εταιρεία
Περισσότερα

Γνωρίζατε ότι το δέρμα απορροφά τα «μέταλλα» πολύ περισσότερο από ότι το παχύ έντερο. Δείτε τι έχουν τα καλλυντικά που φοράμε.

Δεν θα βρείτε μόλυβδο ή αρσενικό στα συστατικά του αγαπημένης σας lip-gloss ή eyeliner, αλλά μια περιβαλλοντική ομάδα που εδρεύει στο…