Η Γλυκιά Yoyo, μια ταινία μικρού μήκους για ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1 Η Γλυκιά Yoyo, μια ταινία μικρού μήκους για ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1
Η Γλυκιά Yoyo (Sweet Yoyo) είναι μια διεθνώς βραβευμένη ταινία μικρού μήκους για ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Ο σκηνοθέτης Mark Cira... Η Γλυκιά Yoyo, μια ταινία μικρού μήκους για ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1

Η Γλυκιά Yoyo (Sweet Yoyo) είναι μια διεθνώς βραβευμένη ταινία μικρού μήκους για ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Ο σκηνοθέτης Mark Cira και η εταιρία The Young Austronauts, έχουν συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Beyond Type 1 ώστε να προωθήσουν την ταινία σε όλο τον κόσμο.

Ο Mark Cira, παραγωγός ταινιών από το Τορόντο, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 στην ηλικία των 12 ετών. Η μάχη που δίνει ολόκληρη τη ζωή του για τη διαχείριση της ασθένειάς του, αποτυπώνεται στην ταινία μικρού μήκους Γλυκιά Yoyo.

Η υπόθεση της ταινίας είναι αυτή μιας μητέρας, της Hannah, που καθώς μεγαλώνει την πολυαγαπημένη της κόρη Jozefin (Yoyo είναι το υποκοριστικό της) ακούει αυτό που καμία μητέρα δεν θέλει να ακούσει: ότι η κόρη της πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Έχοντας να αντιμετωπίσουν μια νέα και δύσκολη πραγματικότητα, η Hannah και η Yoyo πρέπει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί καθώς μεγαλώνει έχοντας επιπλέον τις δυσκολίες μιας σοβαρής ασθένειας. Η Yoyo, με την αυστηρή δίαιτα που πρέπει να ακολουθεί και με τις καθημερινές μετρήσεις σακχάρου και ενέσεις ινσουλίνης που πρέπει να κάνει, γρήγορα αναγκάζεται να μάθει πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει με μια χρόνια ασθένεια. Και καθώς η Yoyo γενναία ανταπεξέρχεται στη νέα της πραγματικότητα, η Hannah πρέπει να σηκώσει το τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό βάρος του να μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1.

Με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από την Jozefin Emilia Johnson που υποδύεται τη Yoyo και την πραγματική της μητέρα, Soo Garay, η ταινία Γλυκιά Yoyo έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχει κερδίσει βραβεία όπως αυτό της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Stack Film Festival και το Wular International Film Festival το 2018.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία εδώ.

 

Πηγή: Beyond type 1

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares