Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος

Η Abbott ανακοίνωσε ότι έλαβε το σήμα CE (Conformité Européenne) για το σύστημα νέας γενιάς Freestyle Libre 3, που έχει εγκριθεί για ανθρώπους με διαβήτη στην Ευρώπη.
Η τεχνολογία Freestyle Libre 3 παρέχει συνεχείς μετρήσεις γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες αποστέλλονται αυτόματα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο αισθητήρας του έχει το μέγεθος κέρματος, ενώ η εταιρία ανέφερε ότι το σύστημα θα διατίθεται σε προσιτή τιμή, στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες συσκευές.
Ο αισθητήρας του Freestyle Libre 3 διαρκεί 14 ημέρες, δηλαδή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αισθητήρα συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης που τοποθετείται από τον ίδιο το χρήστη, και τοποθετείται εύκολα στο πίσω μέρος του μπράτσου.
Ο αισθητήρας του Freestyle Libre 3 έχει το μέγεθος νομίσματος
Το σύστημα διαθέτει εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο (κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα η εφαρμογή Librelink ) που έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει στους χρήστες παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης τους σε πραγματικό χρόνο. Επίσης τους επιτρέπει να δουν το ιστορικό με τις τάσεις της γλυκόζης.
Η Abbott σχεδίασε το νέας γενιάς σύστημα Freestyle Libre 3 ώστε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Μειώνοντας τον όγκο του αισθητήρα κατά 70%, μείωσε την ανάγκη για πλαστικό στο 41% και για χαρτόνι στο 43%.
Τα οφέλη της χρήσης του Freestyle Libre παρουσιάστηκαν νωρίτερα φέτος στο 80ο Συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ADA).
Το Freestyle Libre 3 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.
Πηγή: A Sweet Life

Total
89
Shares
Σχετικά άρθρα
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και ένταξη στις ευπαθείς ομάδες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, ζήτησε ο βουλευτής Γ. Μπαλάφας
Περισσότερα

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και ένταξη στις ευπαθείς ομάδες για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ζήτησε ο βουλευτής Γ. Μπαλάφας

Ερώτηση σχετικά με την προστασία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη από πιθανή μόλυνση με κορωνοϊό, απεύθυνε στη Βουλή…
«Με διαβήτη στα 100!»
Περισσότερα

«Με διαβήτη στα 100!»

«Είμαι 100 ετών και 26 ημερών και εδώ και 35 χρόνια ζω με το φίλο μου, το Σακχαρώδη Διαβήτη», ανέφερε η Έλεν Μαντζουράνη, κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης «Με διαβήτη στα 100».