Μητέρα παιδιού με διαβήτη τύπου 1 αναφέρει τα 10 πράγματα που θεωρεί σημαντικά για τη φροντίδα του γιου της

Μητέρα παιδιού με διαβήτη τύπου 1 αναφέρει τα 10 πράγματα που θεωρεί ότι ήταν οι πιο σημαντικά για τη φροντίδα του γιου της
Μητέρα παιδιού με διαβήτη τύπου 1 αναφέρει τα 10 πράγματα που θεωρεί ότι ήταν οι πιο σημαντικά για τη φροντίδα του γιου της

Μια μητέρα παιδιού με διαβήτη τύπου 1 θυμάται την εποχή που ο γιος της πρωτοδιαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 και γράφει ποιά είναι τα 10 πράγματα που τη βοήθησαν να ανταπεξέλθει καλύτερα στις αυξημένες υποχρεώσεις. Σας μεταφέρουμε το κείμενό της μεταφρασμένο.

Τσαντάκια Μέσης

Πριν τα τσαντάκια μέσης επανέλθουν στη μόδα, ήταν δύσκολο να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε την αντλία ινσουλίνης και τα απαραίτητα του διαβήτη για ένα μικρό παιδί. Τώρα που τα τσαντάκια μέσης επανήλθαν στη μόδα η μεταφορά έχει γίνει πολύ πιο εύκολη!

Καλύτερες οθόνες στις αντλίες

Είμαστε ευγνώμονες που οι αντλίες σήμερα έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και καινοτόμα τεχνολογία. Ο James έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις αντλίες, ενώ οι χρωματιστές, φωτεινές οθόνες που διαθέτουν πολλά από τα νεότερα μοντέλα τον προσέλκυσαν να μάθει να χειρίζεται την αντλία του.

Επιλογές φαγητού με λίγους υδατάνθρακες

Αν και τρώμε υδατάνθρακες, υπάρχουν φορές που τους κόβουμε, είτε γιατί το σάκχαρο του James είναι υψηλό, είτε γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε το γλυκαιμικό του έλεγχο.
Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές και νοστιμότατες συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε μιας και η τάση της εποχής είναι τα φαγητά με λίγους υδατάνθρακες. Νομίζω ότι έχουν βελτιωθεί πολύ και οι ταμπέλες των τροφίμων.

Λιγότερο επίπονοι σκαρφιστήρες

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς να κατασκευάσει μια βελόνα ώστε να είναι μικρότερη και λιγότερο επίπονη. Φαίνεται απλή, αλλά μια τέτοια καινοτομία που θα μειώνει τον πόνο της μέτρησης του σακχάρου, βελτιώνει πολύ τη ζωή των ανθρώπων με διαβήτη.

Ραντεβού τηλεϊατρικής

Πρόκειται για μια πολύ πρόσφατη καινοτομία! Εν μέρει λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, ο γιατρός μας προσφέρει όλο και περισσότερες επιλογές για παρακολούθηση από μακριά. Οι απομακρυσμένες επισκέψεις είναι πολύ βολικές και ασφαλείς. Τα μισά μας ραντεβού τα πραγματοποιούμε πλέον μέσω υπολογιστή.

Πιο ακριβή συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (cgms)

Η ακρίβεια των πρώτων συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης ήταν μέτρια. Τώρα, πολλές εταιρίες έχουν κατασκευάσει καταπληκτικά μοντέλα και είναι πιο προσβάσιμα από ποτέ. Είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο σώμα, και είναι εύκολα στη χρήση.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η σύναναστροφή με ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι στα καλύτερά της. Τώρα έχουμε όλοι πρόσβαση σε μεγάλες διεθνείς κοινότητες μέσω ομάδων που τις ενώνει το κοινό ενδιαφέρον, αλλά και σε μικρότερες τοπικές κοινότητες που κάνουν καταπληκτική δουλειά στη βοήθεια και την αλληλεγγύη.

Κοινή χρήση δεδομένων μέσω του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης

Αυτή είναι μια καινοτομία που λατρεύω. Όταν ο James είναι σε κάποιον φίλο του, εγώ μπορώ να κάθομαι στο σαλόνι μου και να βλέπω αν το σάκχαρό του είναι υψηλό ή χαμηλό. Έχει αλλάξει η ζωή μου!

Smart phones

Αν και ακούγεται ήσσονος σημασίας, οι περισσότερες καινοτομίες είναι κατασκευασμένες για κινητά τηλέφωνα. Εφαρμογές για καταμέτρηση υδατανθράκων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινή χρήση δεδομένων, μετατρέπουν το κινητό μου τηλέφωνο στο καλύτερο εργαλείο για τη διαχείριση του διαβήτη.

Αντλίες ινσουλίνης

Η νέα αντλία του James ενσωματώνει την τεχνολογία συνεχούς καταμέτρησης γλυκόζης ώστε να αυτοματοποιούνται κάποια σημαντικά στοιχεία του ελέγχου του διαβήτη. Ο James ήταν πολύ νέος όταν διαγνώστηκε, αλλά όσο μεγαλώνει μπορεί να χρησιμοποιεί αυτήν την καταπληκτική καινοτομία ώστε να αποκτήσει την ανεξαρτησία του και στον έλεγχο του διαβήτη. Τώρα, όποτε βγαίνει από το σπίτι, τουλάχιστον ξέρω ότι έχει μαζί του καταπληκτική τεχνολογία που τον βοηθά να αποφεύγει τις υπογλυκαιμίες το βράδυ και διατηρεί το σάκχαρό του σταθερό.
Κοιτώντας αυτή τη λίστα, αισθάνομαι ευγνώμων για κάθε ένα από αυτά τα πράγματα και αναρρωτιέμαι τι θα φέρει το μέλλον!
Πηγή: T1d Everyday Magic

Total
42
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Οι Νεαροί Ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2 Πρέπει να Βλέπουν Οφθαλμίατρο Αμέσως, ενώ με Τύπου 1 σε 5 Χρόνια

Αρκετοί νέοι με διαβήτη δεν κάνουν τις απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, αποκαλύπτει νέα…