Λαχανόσουπα με κιμά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 14 γρ. λίπος, 10 γρ. υδατανθράκων, 16 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες ρύζι shirataki 205gr (προαιρετικές)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες 350γρ. τοματίνια κονκασέ
  • 1 πελτέ ντομάτας 170gr.
  • 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 950ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • Πρόσθετος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικός)

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε το ρύζι shirataki (αν χρησιμοποιείτε). Στραγγίστε το, βυθίστε το στο νερό για 5 λεπτά, και ξαναστραγγίξτε. Στη συνέχεια το βράζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και αλατοπιπερώνετε. Αφήστε να βράσει μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη σάλτσα Worcestershire και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να σιγοβράσουν.
  5. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  6. Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε το ρύζι και τον επιπλέον ζωμό κοτόπουλου.
  7. Σιγοβράζετε για άλλα 5-10 λεπτά.

Πηγή: Low Carb Yum

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!
Περισσότερα

Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!

Η homemade λεμονάδα με στέβια είναι εξίσου καλή με την κλασική λεμονάδα, χωρίς όμως ενοχές -αφού περιέχει 0…