Λαχανόσουπα με κιμά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 14 γρ. λίπος, 10 γρ. υδατανθράκων, 16 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες ρύζι shirataki 205gr (προαιρετικές)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες 350γρ. τοματίνια κονκασέ
  • 1 πελτέ ντομάτας 170gr.
  • 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 950ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • Πρόσθετος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικός)

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε το ρύζι shirataki (αν χρησιμοποιείτε). Στραγγίστε το, βυθίστε το στο νερό για 5 λεπτά, και ξαναστραγγίξτε. Στη συνέχεια το βράζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και αλατοπιπερώνετε. Αφήστε να βράσει μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη σάλτσα Worcestershire και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να σιγοβράσουν.
  5. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  6. Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε το ρύζι και τον επιπλέον ζωμό κοτόπουλου.
  7. Σιγοβράζετε για άλλα 5-10 λεπτά.

Πηγή: Low Carb Yum

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ρυζόγαλο
Περισσότερα

Ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του! Χρήσιμες πληροφορίες Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία…