Οι νέες τεχνολογίες στο χώρο του διαβήτη που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021

Τεχνολογίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021
Τεχνολογίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021

Το 2020 είχαμε καθυστερήσεις στην τεχνολογία του διαβήτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ανάγκασε κάποιες από τις εταιρίες να αναβάλουν τα σχέδιά τους. Πολλές από τις πρωτοπόρες συσκευές που είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορούσαν τον περασμένο χρόνο, ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Στο σημερινό άρθρο θα δούμε κάποιες από τις τεχνολογίες που ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021. Το άρθρο αφορά κυρίως την Αμερικάνικη αγορά, το κατά πόσο αυτές οι τεχνολογίες θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ελλάδα, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε.
Φέτος, αναμένεται να έχουμε εξέλιξη στα συστήματα αντλίας ινσουλίνης κλειστού βρόγχου, μιας και το σύστημα Control IQ της Tandem θα έχει ανταγωνισμό από την Medtronic και την Omnipod που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα δικά τους συστήματα. Κάθε χρόνο το όνειρο του «τεχνητού παγκρέατος» φαίνεται να υλοποιείται όλο και περισσότερο.

Dexcom G7

Αριστερά το DexcomG6, δεξία το G7
Αριστερά το DexcomG6, δεξία το G7
Το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης G6 έκανε θραύση στην αγορά, προκαλώντας μεγάλες προσδοκίες για το επόμενο μοντέλο. Η Dexcom έχει ανακοινώσει ότι το G7 θα σχεδιαστεί από την αρχή, με αισθητήρα πολύ μικρότερο από αυτόν του G6, ο οποίος θα είναι μιας χρήσης.
Η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι το G7 θα κυκλοφορούσε στα τέλη του 2020, όμως με την πανδημία διακόπηκαν κάποιες από τις δοκιμές και καθυστέρησε η κυκλοφορία. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μπορεί να δούμε το νέο μοντέλο στο δεύτερο μισό του 2021.
Αναμένοντας μεγάλη ζήτηση, η Dexcom έχει αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής της, σκοπεύοντας όμως να διατηρήσει τη χαμηλή τιμή του προϊόντος.

Freestyle Libre 3 της Abbott

Freestyle Libre 3 της Abbott
Freestyle Libre 3 της Abbott
Στην προσπάθειά της να κλείσει το κενό με την Dexcom, η Abbot έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Το Freestyle Libre 2 κυκλοφόρησε πρόσφατα, και διαθέτει ένα από τα χαρακτηριστικά που αγαπούν οι χρήστες της Dexcom: Ειδοποιήσεις πραγματικού χρόνου για χαμηλό ή υψηλό σάκχαρο.
Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να σκανάρουν τον αισθητήρα με την ειδική συσκευή ή το κινητό τους τηλέφωνο για να δουν τις τιμές του σακχάρου τους.
Το επόμενο μοντέλο που έχει ήδη ετοιμάσει η εταιρία, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Ο αισθητήρας είναι μικρότερος και λεπτότερος, όσο δύο κέρματα το ένα πάνω στο άλλο. Και το σημαντικότερο: θα ενημερώνει αυτόματα τις τιμές της γλυκόζης χωρίς σκανάρισμα.
Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, το Freestyle Libre 3 θα μπορεί να ενσωματωθεί σε αντλίες ινσουλίνης και συστήματα κλειστού βρόγχου.
Το Freestyle Libre 3 έλαβε έγκριση στην Ευρώπη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Medtronic 780G

Η Medtronic περιγράφει αυτό το νέο προϊόν ως ένα «προηγμένο υβριδικό σύστημα κλειστού βρόγχου». Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει: το σύστημα αντλίας μπορεί να παρέχει αυτόματα διορθωτικές δόσεις bolus και θα επιτρέπει στους χρήστες να θέσουν στόχο μέχρι και 100 mg/dL.
Το 780G κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ευρώπη.

Omnipod Horizon

Omnipod Horizon
Omnipod Horizon
Η δημοφιλής αντλία ινσουλίνης χωρίς σωλήνα της Omnipod μπορεί να αναβαθμιστεί σημαντικά το 2021: το σύστημα Horizon θα συνδυαστεί με σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης, ώστε να δημιουργήσει σύστημα κλειστού βρόγχου, επιτρέποντας αυτόματες διορθώσεις ινσουλίνης.
Η εταιρία δημοσίευσε θετικά αποτελέσματα από την πρώτη δοκιμή του συστήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χρήστες (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται παιδιά και έφηβοι) ανέφεραν ότι έθεσαν στόχο 110 mg/dL και είχαν πιο καλό έλεγχο του σακχάρου.
Αυτό ήταν άλλο ένα προϊόν που περιμέναμε να βγει το 2020. Ωστόσο το σύστημα Horizon δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει μιας και υπήρξαν προβλήματα με το λειτουργικό του. Το πρόβλημα διορθώθηκε το καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι το Horizon θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Αντλία Ινσουλίνης Tandem t:sport

Tandem tsport
Tandem tsport
Η Tandem αναμένεται να αποκαλύψει την αντλία νέας γενιάς που αναπτύσσει. Η νέα αντλία προς το παρόν αποκαλείται t:sport και θα έχει το μισό μέγεθος της t:slim που ήδη είναι η πιο λεπτή αντλία ινσουλίνης από αυτές που κυκλοφορούν. Η μεγάλη διαφορά της t:slim είναι ότι θα ελέγχεται εξολοκλήρου είτε από κάποια έξυπνη συσκευή, είτε από κάποιο ανεξάρτητο χειριστήριο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της αντλίας δεν θα χρειάζεται να κοιτάξουν ή να ακουμπήσουν την αντλία τους για να ρυθμίσουν μια δόση bolus ή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις παροχής.
Η αντλία ακόμη δεν έχει εγκριθεί στην Αμερική και υπάρχει περίπτωση αυτή να μην είναι η επίσημη ονομασία της. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερικανική αγορά μέσα στο 2021.

Εφαρμογή Tandem t:connect

Εντωμεταξύ, η Tandem συνεχίζει να εξελίσσει την εφαρμογή t:connect, η οποία κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι, προσφέροντας μια βάση δεδομένων στους χρήστες της αντλίας t:slim.
Αναμένεται να κυκλοφορήσουν αναβαθμίσεις της εφαρμογής που θα προσθέσουν ένα πολύ σημαντικό χαρκατηριστικό: τη δυνατότητα ρύθμισης της δόσης bolus από μακριά. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της αντλίας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τη νέα αντλία για να ρυθμίσουν απομακρυσμένα τις δόσεις τους.
Αν κάποιος μπορεί να ρυθμίσει το δόση του μέσω του κινητού του τηλεφώνου, αυτό σημαίνει ότι ένας γονιός θα μπορούσε να χορηγήσει δόση στο παιδί του από άλλο δωμάτιο, άλλο κτήριο ή άλλη πόλη; Ο εκπρόσωπος της εταιρίας δεν έδωσε σχετικά στοιχεία.
Πηγή: Asweetlife

Total
50
Shares
Σχετικά άρθρα
γονείς, διαβήτης, τύπου 1, σχολείο, ψυχολογία, σακχαρώδης, υπογλυκαιμία, υπεργυλκαιμία, ινσουλίνη
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να ζει με το διαβήτη στην καθημερινότητα του και χωρίς να στερείται τίποτα

Σίγουρα φοβάστε τις επιπλοκές για τις οποίες έχετε ακούσει, τις πιθανές δυσκολίες στη λήψη της ινσουλίνης, την υπογλυκαιμία……