Τι γυμναστική να επιλέξεις για καθημερινή επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος

5 είδη άσκησης στη φύση για σώμα και πνεύμα σε φόρμα
5 είδη άσκησης στη φύση για σώμα και πνεύμα σε φόρμα

Η επαφή με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, κάνοντας παράλληλα καλό στην ψυχική μας υγεία χάρη στη χαλάρωση και τη διαύγεια πνεύματος που αυτή προσφέρει. Να λοιπόν 5 είδη άσκησης που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ευκολία σε ανοιχτό χώρο με πράσινο ή στην πλησιέστερη παραλία, ξεκινώντας αύριο κιόλας.

Πεζοπορία

Η πεζοπορία μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τη φύση μόνοι ή με την παρέα μας, γυμνάζοντας αποτελεσματικά τους τετρακεφάλους και τους ιγνυακούς τένοντες, μιας που τα μονοπάτια στη φύση προσφέρουν συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος. Η πεζοπορία γυμνάζει όλο το σώμα, χτίζει ισχυρούς μυς και οστά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, προστατεύοντάς μας από αναπνευστικές παθήσεις. Βοηθά επίσης ιδιαίτερα την ψυχική μας υγεία, ανεβάζοντας τη διάθεση στο φουλ.

Περπάτημα ή τρέξιμο

Το περπάτημα ή το τρέξιμο στη φύση είναι δραστηριότητες που μπορούν να υιοθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος και να ζούμε, ακόμη και από ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένη φυσική δραστηριότητα στο παρελθόν. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα μας διατηρεί σε φόρμα, ενώ το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει, με παρέα ή χωρίς.

Οργανωμένα αθλήματα στη φύση

Υπάρχουν και πολλά πιο εξειδικευμένα και συνήθως ομαδικά αθλήματα που μπορούν να λάβουν χώρα στα φύση, όπως η αναρρίχηση στο βουνό, το ράφτινγκ, το καγιάκ και η κωπηλασία, τα οποία εγγυώνται φυσική κατάσταση σε απόλυτη φόρμα και διασκέδαση. Απαιτούν φυσικά εκπαίδευση και τεχνικό εξοπλισμό, αξίζουν όμως τον κόπο για όλα όσα προσφέρουν από την πρώτη κιόλας στιγμή ενασχόλησης.

Γιόγκα στην παραλία ή στο πάρκο

Η γιόγκα στην παραλία ή στο πάρκο της γειτονιάς δεν απαιτεί μηχανικό εξοπλισμό, παρά μόνο ελάχιστα όργανα (ένα στρώμα γυμναστικής, ένα τουβλάκι ειδικό για γιόγκα και μια ζώνη ιμάντα), και μπορεί να δοκιμαστεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας που αναζητούν ένα συνδυασμό γυμναστικής και χαλάρωσης.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία στη φύση μειώνει τα επίπεδα άγχους τους και μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά στη φύση από ποτέ. Γυμνάζει εξαιρετικά το σώμα, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για εξερεύνηση τόπων που δεν έχουμε βρεθεί ποτέ στην καθημερινότητα.

Ομαδικά αθλήματα στην παραλία

Ρακέτες, βόλεϊ και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς με την παρέα σου στην παραλία, είναι η καλύτερη γυμναστική για ένα Κυριακάτικο απόγευμα, είτε τους καλοκαιρινούς, είτε τους χειμερινούς μήνες. Αν συνδυαστεί και με μερικές βουτιές, τα οφέλη της ομαδικής γυμναστικής δίπλα στο κύμα είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα και το πνεύμα μας.

Total
7
Shares
Σχετικά άρθρα
walking
Περισσότερα

Το περπάτημα προλαμβάνει τον διαβήτη

Όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου να εμφανίσουν διαβήτη, αλλά περπατούν καθημερινά, έχουν λιγότερες πιθανότητες τελικά να νοσήσουν σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν καμία σωματική δραστηριότητα,