Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 14 γρ. λίπος, 10 γρ. υδατανθράκων, 16 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 2 συσκευασίες ρύζι shirataki 205gr (προαιρετικές)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 2 κονσέρβες 350γρ. τοματίνια κονκασέ
- 1 πελτέ ντομάτας 170gr.
- 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
- 950ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 λάχανο κομμένο σε λωρίδες
- Πρόσθετος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικός)
Οδηγίες
- Προετοιμάστε το ρύζι shirataki (αν χρησιμοποιείτε). Στραγγίστε το, βυθίστε το στο νερό για 5 λεπτά, και ξαναστραγγίξτε. Στη συνέχεια το βράζετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιμά και αλατοπιπερώνετε. Αφήστε να βράσει μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη σάλτσα Worcestershire και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να σιγοβράσουν.
- Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε το ρύζι και τον επιπλέον ζωμό κοτόπουλου.
- Σιγοβράζετε για άλλα 5-10 λεπτά.
Πηγή: Low Carb Yum