Σαλάτα με ψητά παντζάρια Σαλάτα με ψητά παντζάρια
Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος χρόνος: 70′ Βαθμός δυσκολίας: 2/5 Κόστος: 2/5 Υλικά 4 μέτρια παντζάρια 2 μήλα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι ρόκα... Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Χρήσιμες πληροφορίες

Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 70′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

  • 4 μέτρια παντζάρια
  • 2 μήλα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 πράσινη σγουρή σαλάτα ή 1 λόλα ρόσα
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο

Για το ντρέσσινγκ

  • 2 κ. σ.γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ. σ.μέλι
  • 5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή 1 πρέζα ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πεντανόστιμη σαλάτα, όλο χρώμα, με παντζάρια και μήλα που ταιριάζουν καταπληκτικά με απίθανο ντρέσσινγκ γιαουρτιού που δένει όλες τις γεύσεις μαζί! Μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγη καρυδόψιχα!

  • Πλένουμε καλά τα παντζάρια χωρίς να κόψουμε τις ρίζες τους και την κορυφή με τα κοτσανάκια
  • Tα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο.
  • Τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C.
  • Μόλις ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε την ρόκα και τα κρεμμυδάκια.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε μπολ.
  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με τα φύλλα του φρέσκου δυόσμου.

Πηγή: gourmed.gr

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares