Ξεκίνησαν οι κατ' οίκον δοκιμές του βιονικού παγκρέατος iLet, της διπλής αντλίας που χορηγεί ινσουλίνη και δασιγλυκαγόνη

Στις 22 Μαΐου, οι Beta Bionics και Zealand Pharma ανακοίνωσαν την έναρξη της κατ’ οίκον πειραματικής δοκιμής του iLet Bionic Pancreas System. Το βιονικό πάγκρεας είναι μια διπλή αντλία, που χορηγεί ινσουλίνη και δασι-γλυκαγόνη – μια πειραματική μορφή ανάλογου γλυκαγόνης που έχει σχεδιαστεί από την Zealand Pharma. Η δόση υπολογίζεται ανάλογα με τις μετρήσεις που θα λαμβάνονται μέσω συστήματος συνεχούς μέτρησης γλυκόζης. Πρόκειται για την πρώτη ευρείας…
Ξεκίνησαν οι κατ΄οίκον δοκιμές του βιονικού παγκρέατος ilet
Ξεκίνησαν οι κατ΄οίκον δοκιμές του βιονικού παγκρέατος ilet

Στις 22 Μαΐου, οι Beta Bionics και Zealand Pharma ανακοίνωσαν την έναρξη της κατ’ οίκον πειραματικής δοκιμής του iLet Bionic Pancreas System. Το βιονικό πάγκρεας είναι μια διπλή αντλία, που χορηγεί ινσουλίνη και δασι-γλυκαγόνη – μια πειραματική μορφή ανάλογου γλυκαγόνης που έχει σχεδιαστεί από την Zealand Pharma. Η δόση υπολογίζεται ανάλογα με τις μετρήσεις που θα λαμβάνονται μέσω συστήματος συνεχούς μέτρησης γλυκόζης.  
Πρόκειται για την πρώτη ευρείας κλίμακας κατ’ οίκον δοκιμή μιας πλήρως λειτουργικής αντλίας διπλής ορμόνης για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1. Το 2018, η Beta Bionics ξεκίνησε κατ’ οίκον δοκιμές με το iLet που τότε ήταν κατασκευασμένο ώστε να χορηγεί μόνο ινσουλίνη.  
Από την άλλη πλευρά, το HypoPal rescue pen, η πένα δασιγλυκαγόνης της Zealand Pharma, βρίσκεται στην 3η φάση κλινικών δοκιμώνΟι δοκιμές αυτές έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν πραγματικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι το HypoPal, που είναι έτοιμο για κυκλοφορία, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την υπογλυκαιμία σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.  
Για την μελέτη του βιονικού παγκρέατος iLet, ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα θα κάνει χρήση του iLet που διαθέτει μόνο ινσουλίνη και η άλλη θα κάνει χρήση της αντλίας με το συνδυασμό των δύο ορμονών. Ο κύριος στόχος της μελέτης είναι να αποδειχτεί ότι η αντλία λειτουργεί σωστά, αν και οι ερευνητές θα συλλέξουν επίσης στοιχεία σχετικά με το πως η αντλία μπορεί να επηρεάσει τον γλυκαιμικό έλεγχο και την ποιότητα ζωής των ατόμων που συμμετέχουν στην έρευνα. Η κατ’ οίκον έρευνα πραγματοποιείται με την επίβλεψη των ερευνητών του Γενικού Νοσοκομείο της Μασαχουσσέτης.  

Πηγή: myglu.org

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η ινσουλίνη στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη

Ο κύριος λόγος ύπαρξης αυτού του βιβλίου είναι να κάνει τη θεραπεία με ινσουλίνη οικεία, απλή και εύκολη. Είναι γνωστό πως ο φόβος της θεραπείας με ινσουλίνη αντανακλά κατά ένα μεγάλο μέρος την άγνοια και την ελλιπή εκπαίδευση των γιατρών.