Για γονείς με γλυκά παιδιά: "Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο"

Μιλήστε για το διαβήτη στο "Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο"
Μιλήστε για το διαβήτη στο “Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο”

Αγαπητοί γονείς που μεγαλώνετε τα πιο γλυκά παιδιά του κόσμου, βοηθήστε, παίζοντας με το παιδί σας, να γίνει αυτός ο κόσμος πιο φιλικός για τους ανθρώπους με διαβήτη. Μέσα από την παρακάτω ενέργεια μπορείτε να περάσετε ύψιστο δημιουργικό χρόνο με τον γλυκό σας παιδί και να δώσετε ορατότητα στην κοινότητα μας μέσα από ένα μεγάλο θεσμό. Σας προτρέπουμε από τα βάθη της ψυχής μας να συμμετέχετε κι εσείς και να προσφέρετε την μικρή σας δημιουργία.
Κάθε χρόνο στο Glykouli.gr παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενός φεστιβάλ που δίνει στους νέους την ευκαιρία να προβληθούν παρουσιάζοντας τα δημιουργήματά τους σε μια οργάνωση που φέρνει στην Ελλάδα κοινό από όλη την Ευρώπη.
Φέτος, συμβάλλοντας στη στήριξη και την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών που μένουν σπίτι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το Νεανικό Πλάνο, πρωτοτυπούν με την δράση “Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο!”.
Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν στο σπίτι τους, με απλά μέσα όπως το κινητό τους τηλέφωνο, το tablet τους ή και μια απλή κάμερα,  μια ταινία διάρκειας 1-3 λεπτών με ένα μόνο πλάνο, ενώ στα πλαίσια της δράσης θα μοιραστεί δωρεάν υλικό με βίντεο-παραδείγματα και θα δοθούν απλές γραπτές οδηγίες.
Το θέμα είναι ελεύθερο και με το κλείσιμο της κάμερας, η ταινία θα είναι έτοιμη χωρίς να χρειάζεται τεχνική επεξεργασία. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Ολυμπίας, και θα μπορούν να συμμετάσχουν στην επετειακή 20η Camera Zizanio, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.
Η πρωτότυπη και ψυχαγωγική αυτή δράση είναι μια ευκαιρία να διερευνηθούν θέματα που απασχολούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους, αφού τους δίνει βήμα μέσω της δημιουργίας τους να παρουσιάσουν την οπτική τους γωνία και να ανοίξουν συζήτηση με τους θεατές μέσω της τέχνης.
Δεν θα μπορούσαμε να μην θεωρήσουμε αυτήν την περίπτωση ως μια πολύ καλή ευκαιρία για παιδιά με διαβήτη να στείλουν τις δικές τους δημιουργίες, παρουσιάζοντας τον διαβήτη από την δική τους οπτική γωνία, κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί από γνωστούς και αγνώστους και προσφέροντας στην διαβητική κοινότητα την τόσο σημαντική ορατότητα.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες προβολής της πραγματικότητας του διαβήτη στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, από ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με μια ασθένεια αόρατη και επικίνδυνη, που όμως δεν έχει αποδώσει όσο χρειάζεται.
Η ορατότητα μιας κοινότητας είναι πολύ σημαντική, αφ’ ενός γιατί προσφέρει ενημέρωση και επιτρέπει σε ανθρώπους να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα με διαβήτη, αφ’ ετέρου γιατί βοηθά την κοινότητα να πιέσει για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής όπως για παράδειγμα για την μείωση της τιμής της ινσουλίνης, την επιτάχυνση της διαδικασίας για τον διορισμό σχολικών νοσηλευτών, και την απαίτηση να συμπεριληφθούν τα άτομα με διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες σε περιόδους όπως αυτή που περνάμε τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.
Χαιρετίζουμε λοιπόν και τη συγκεκριμένη δράση και προτρέπουμε όσα παιδιά θα ήθελαν, να φτιάξουν τις ταινίες τους, να μιλήσουν για το διαβήτη και να τις στείλουν για να ακουστεί η φωνή τους σε όλη την Ευρώπη μέσω του Φεστιβάλ.
Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ και παραθέτουμε τα links για ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το Νεανικό Πλάνο στηρίζουν τα παιδιά και τους νέους σε αυτές τις δύσκολες μέρες του περιορισμού τους στις κατοικίες τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με μια σειρά ειδικών δράσεων εξ αποστάσεως κινηματογραφικής εκπαίδευσης.
Αξιοποιώντας την εμπειρία 30 χρόνων στην κινηματογραφική εκπαίδευση και ένα επιτελείο από επαγγελματίες του κινηματογράφου, προσκαλεί παιδιά και νέους στην νέα Εξ Αποστάσεως Διαδικτυακή Δράση Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης με τίτλο “Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο” παρέχοντας δωρεάν εύχρηστο υλικό με βίντεο-παραδείγματα και απλές γραπτές οδηγίες, ώστε τα παιδιά και οι νέοι με απλά τεχνολογικά μέσα όπως ένα κινητό, ένα ipod, μια μικρή βιντεοκάμερα ή ίσως την κάμερα των γονιών, και να δημιουργήσουν στο σπίτι τους μια ταινία από 1 μέχρι 3 λεπτά, με ελεύθερο θέμα, η οποία δε θα χρειάζεται υπολογιστή και τεχνική επεξεργασία, αλλά θα είναι αυτούσια και έτοιμη μόλις τελειώσει το γύρισμα!
Οι ταινίες των παιδιών και των νέων που θα παραχθούν μέσω της δράσης “Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο” θα προβληθούν στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Ολυμπίας, και θα μπορούν να συμμετάσχουν στην επετειακή 20η Camera Zizanio, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.
Γραπτές Οδηγίες – Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο
Βίντεο – Κάνουμε μια ταινία σε ένα ΜΟΝΟ ΠΛΑΝΟ
Αίτσηση και Όροι Συμμετοχής
Έντυπο Συγκατάθεσης Γονέα – Κάνε μια ταινία με ένα μόνο πλάνο
Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
«Πείτε τους ότι πρέπει να αδυνατίσουν» - Glykouli.Gr
Περισσότερα

«Πείτε τους ότι πρέπει να αδυνατίσουν»

Τα Χριστούγεννα μπορεί παραδοσιακά να θεωρούνται η εποχή της... κραιπάλης, αλλά ειδικοί σε θέματα Υγείας εκτιμούν πως αποτελούν ιδανική εποχή για να πούμε σε όσους αγαπάμε και είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ότι πρέπει να αδυνατίσουν.

Η ριβαροξαμπάνη πιο αποτελεσματική από τη βαρφαρίνη για τη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Περισσότερα

Η ριβαροξαμπάνη πιο αποτελεσματική από τη βαρφαρίνη για τη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Η μελέτη RIVA-DM αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της ριβαροξαμπάνης έναντι της βαρφαρίνης σε ασθενείς με μη βαλβιδική…