Το Γλυκούλι ευχαριστεί τον κύριο Ρηγάτο που κράτησε τον λόγο του: έρχονται τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις!

Άυλη συνταγογράφηση εξετάσεων το επόμενο βήμα στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Το Γλυκούλι το είχε ζητήσει από τον Απρίλιο
Άυλη συνταγογράφηση εξετάσεων το επόμενο βήμα στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Το Γλυκούλι το είχε ζητήσει από τον Απρίλιο

Την καθιέρωση άυλων παραπεμπτικών εξετάσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νομοσχέδιο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που συζητήθηκε χθες στη Βουλή, περιέχει μια δεσμίδα μέτρων που στοχεύουν στην επέκταση της ψηφιακής πλατφόρμας της κυβέρνησης ώστε να μειωθούν οι υπηρεσίες που χρειάζονται τη φυσική παρουσία των πολιτών.
Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων και αναλώσιμων, και την ανάγκη επέκταση του μέτρου στα παραπεμπτικά εξετάσεων είχε τονίσει από τον Απρίλιο το Γλυκούλι κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, τον κύριο Θεοφάνη Ρηγάτο. Ο κύριος Ρηγάτος, τότε είχε ενδιαφερθεί για την πρόταση, και με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε τώρα την ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr, να φτάσουν τις 1.000, από 575 που είναι σήμερα. Κάτι τέτοιο θα ανακουφίσει κατά πολύ τους πολίτες που δεν θα χρειάζεται να περιμένουν στον γκισέ. Πιο μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση ελπίζει ότι μέσα σε μια τετραετία θα ψηφιοποιηθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες που μπορούν να ψηφιοποιηθούν. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με το νομοσχέδιο μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση και καθιερώνονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του gov.gr. Προβλέπεται ενδεικτικά ότι οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία πλέον θα υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι πτυχιούχοι μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.»
Glykouli.gr
 

Total
21
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Εγκύκλιος: Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό…